Sağlık

Alnında kırışıklık olanlar dikkat: Bu hastalık yüzünden ölebilirsiniz!

Türkiye’de alnından şikayet eden kişiler güzellik için çözüm önerileri arıyor. Ancak alnında kırışıklığı olanların kardiyovasküler hastalıktan hayatını kaybetme riskinin daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

Alnındaki kırışıklıklar yaşlılık belirtisi olarak kabul ediliyor. Ancak Posta’nın haberine göre, kaşın üst kısmında yer alan derin kırışıklıkları olanların kardiyovasküler hastalıktan hayatını kaybetme riskinin daha yüksek.

Kırışıklık ne kadar derinse risk o kadar yüksek

Fransız bilim insanların tarafından yapılan çalışmalarda, 20 yıldır sağlıklı olan 32, 42, 52 ve 62 yaşlarında 3 bin 200 yetişkin incelendi. Kırışıklıkların derinliğine göre puanlama yapıldı. Sıfır, cildin tamamen pürüzsüz olduğu, üç ise ciltte çok sayıda derin kırışıklık olarak ele alındı. Araştırma sonucunda iki ve üç puan alanların, sıfır puan alanlara göre kardiyovasküler hastalıktan hayatını kaybetme riskinin daha yüksek çıktı.

Alındaki kırışıklık için maske tarifi

Malzemeler;

1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı vazelin.

Yapılışı;

Tüm malzemeleri karıştırın.  Karışım katılaşıncaya kadar oda sıcaklığında bekleyin. Maskenizi alnınıza sürerek dairesel hareketler ile masaj yapabilirsiniz.