Altın biriktirenler, altına yatırım yapanlar dikkat! Uzmanlardan son dakika uyarı geldi!

Rusya ve Ukrayna’da yaşanan sıcak gelişmelerin piyasaları etkilemesi sonucu 18 ayın zirvesine çıkan ons altın 1.915 doları gördü. Tüm bu gelişmelerin ardından uzmanlardan da altına yatırım yapanlar ve yapacaklar için flaş uyarılar peş peşe geldi. İşte elinde altını olan herkesi ilgilendiren açıklamalar…

Analistler, Ukrayna’dan gelen haberlerin piyasalarda dalgalanmanın devam etmesine neden olabileceğini belirterek, gelişmelerin enerji fiyatlarına yansımalarının da takip edildiğini söyledi. Enerji ve emtia fiyatlarının, enflasyon beklentileri ve para politikalarının seyri açısından kritik olacağını aktaran analistler, bu kapsamda bugün İngiltere, ABD ve Avrupa merkez bankaları yetkililerinin açıklamalarının da izlenmesi gerektiğini ifade etti.

ABD’de kişisel gelir ve harcamalar, dayanıklı mal siparişleri ve bekleyen konut satışlarının öne çıktığını kaydedildi ve teknik açıdan altının ons fiyatında 1.900 doların destek, 1.960 doların direnç konumunda olduğu bildirildi.

ALTINA TALEP SÜREBİLİR

Alman finans kuruluşu Commerzbank’ın stratejistleri, Ukrayna’daki durum giderek daha endişe verici göründüğü için altının daha fazla kazanç elde etmesini bekliyor. “Ukrayna krizi daha da tırmanırsa, artan riskten kaçınma ortamında altına talebin süreceğine inanıyoruz, bu da fiyatının muhtemelen daha fazla kazanç sağlayacağı anlamına geliyor” diyen bankanın analistlerine göre güven liman olarak altın cazibesini koruyacak.

Sarı metalin riskten kaçmak için tercih edildiğini söyleyen stratejist, “Hisse senedi piyasaları ve tahvil getirileri düşerken altının fiyatı çıkıyor. Fakat, tıpkı altın gibi güvenli liman olarak görülen ABD Doları, altın fiyatlarında daha güçlü yükselişin önüne geçiyor” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version