Altın bu hafta en çok kazandıran yatırım aracı oldu

Altın fiyatları yükselişine devam ediyor. Ons altın 2 bin 231 dolarla zirveyi görürken gram altın da haftalık yüzde 3,8’lik artışla yatırımcısını sevindirdi. Jeopolitik gerilimler ve merkez bankalarının faiz indirimleri altına talebi artırıyor. Uzmanlar altın fiyatlarının bu yıl daha da yükselebileceğini öngörüyor.

Altın fiyatları rekor kırdı

Geçtiğimiz hafta altın fiyatları ons bazında 2 bin 231 dolarla rekor seviyeye ulaştı. Gram altın ise 2 bin 330 TL’yi gördü. Bu yükselişte ABD Merkez Bankası’nın (Fed) haziranda faiz indirimlerine başlayacağı beklentisi ve jeopolitik gerilimler etkili oldu.

Fed’den faiz indirimi sinyali

Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyon verilerinin “görmek istedikleri doğrultuda” olduğunu ifade etti. Bu açıklama, altın fiyatlarının yükselmesine destek oldu.

Altın bu hafta en çok kazandıran yatırım aracı oldu

Bu hafta yatırım araçları içinde en çok kazandıran altın oldu. Gram altın yüzde 3,84, çeyrek altın ise yüzde 8,92 artış gösterdi. BIST 100 endeksi ise haftasonu kapanışına göre yüzde 0,34 değer kazanarak 9.142,40 puandan tamamladı.

Uzmanlar altın fiyatları için ne diyor?

Goldman Sachs analistleri, ABD ve Avrupa’daki merkez bankalarının faiz oranlarını düşürmeye başlaması ve talebin artması bu yıl emtia fiyatlarını destekleyecek. Altın için yılsonu fiyat tahmini ise ons başına 2 bin 300 dolar olarak belirlendi.

30 Mart Cumartesi altın fiyatları

Gram Altın

Ons Altın

Çeyrek Altın

Cumhuriyet Altını

Yarım Altın

Ata Altını

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version