Gündem

Altın Dolandırıcılarına Dikkat! Bereketlendirme Vaadiyle Kandırdılar

Dolandırıcıların yeni yöntemi şok etti. Altın bereketlendirme yöntemiyle altın çoğaltacağını iddia eden 3 kadın dolandırıcı Gaziosmanpaşa’da yakalandı.

Ankara ve İstanbul’un ilçelerinde birçok suça karışmış kadınların son yöntemi şok etti.

Gelen ihbar üzerine Gaziosmanpaşa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, adı dolandırıcılığa karışmış 3 şüpheli kadını yakalamak adına çalışma başlattı. Sarıgöl Mahallesinde arama yapan ekipler T.G, A.G. ve C.G.’yi gözaltına aldı.

Yapılan aramada dolandırıcı kadınların üstünden, altın, bir miktar altın bilezik ve nakit para çıktı. Sarıgöl’de dolandırılan kadın şüphelileri teşhis etti.

Altın Bereketlendirme ritüeli yapacaklarını ve altınları arttıracaklarını söyleyerek insanları dolandıran, başlarını örterek girdikleri evlerde dualar edip el çabukluğu ile altınları çalan dolandırıcılar yakalanarak, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Birçok Suçtan Aramaları Mevcut

Dolandırıcıların bir çok suçtan arandığı ortaya çıktı. Şüphelilerin daha önce dolandırıcılık, evden hırsızlık, güveni kötüye kullanma, nitelikli dolandırıcılık, yankesicilik ve yağma suçlarından aranması olduğu ortaya çıktı. 3 Kadın dolandırıcının daha önce  Ankara’da İstanbul’un Ümraniye, Gaziosmanpaşa, Güngören, Küçükçekmece, Bağcılar, Bahçelievler, Eyüpsultan ve Esenler ilçelerinde suça karıştığı belirlendi.