Editörün SeçtikleriEkonomi

Altın fiyatları bugün tarihi zirve yaptı! Elinde altını olanlara nefesini tuttu

Altın fiyatları günün ilk saatlerinde artışla başlayarak 10.30 itibarıyla 2.060 lirayı gördü. Uzmanlar, Amerikan Merkez Bankası’nın faiz indirimi beklentilerini önceki 6’dan 3’e düşürdüğünü belirtiyor. Bu durum, altın fiyatlarında etkili oldu.

Yükselişin Sebepleri: Ekonomik Veriler ve Dış Piyasa Etkisi:

Altın fiyatlarındaki yükselişin arkasındaki nedenler arasında ekonomik verilerin yanı sıra dış piyasa etkisinin de bulunduğu belirtiliyor. Altın fiyatları gün içinde rekor kırarak 2.065 lirayı gördü, yatırımcıları şaşırttı.

NTV canlı yayınına katılan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, gram altındaki yükselişi değerlendirdi. Yıldırımtürk, Amerikan Merkez Bankası’nın faiz indirimi beklentilerinin altın fiyatlarını 6’dan 3’e düşürdüğünü ve bunun altın fiyatlarını olumsuz etkilediğini belirtti.

Ekonomik Verilerin Rolü:

Yıldırımtürk, Amerika’da açıklanan kişisel tüketim verilerinin faiz indirimi beklentilerini mart sonuna kadar ertelediğini vurgulayarak ekonomik verilerin önemini vurguladı. Uzman, altın fiyatlarıyla ilgili değerlendirmesinde, kısa sürede 2.020 ve 2.070 seviyelerini geçilirse, 2.085 ve 2.100 seviyelerini görebileceğimizi belirtti.

Enflasyon ve Dövizdeki Yükseliş:

Mehmet Ali Yıldırımtürk, Mayıs ayına kadar enflasyonun yükseleceğini ve dövizde kontrollü bir yükselişin olduğunu ifade ederek iç piyasanın dış piyasalardan etkilendiğini söyledi.