Altın fiyatları Fed etkisiyle yükselişte: 20 Aralık anlık altın fiyatları

Fed’in gelecek yıl en geç mayıs ayında faiz indirimlerine başlayabileceği fiyatlamalarının altın talebini desteklediği belirtiliyor. Gram altın güne yükselişle başladı ve şu anda 1911 lira seviyesinde işlem görüyor. Dün, altının ons fiyatındaki artış ve dolar kurundaki yükselişe paralel olarak gram altın, günü yüzde 0,8 artışla 1909 liradan tamamladı.

Çeyrek altın şu an 3 bin 200 lira, Cumhuriyet altını ise 13 bin 50 lira seviyesinde bulunuyor. Altının ons fiyatı üçüncü işlem gününde de yükseliş eğilimini sürdürerek yüzde 0,1 artışla 2 bin 42 dolardan işlem görüyor.

Analistler, Fed’in faiz indirimine yönelik beklentilerin ve “yumuşak iniş” ihtimalinin altın talebini desteklediğini ifade ediyor. Endişelerin, dünya ekonomilerinin enflasyon ve resesyon tehlikesi altında olabileceği yönündeki endişelerin fiyatlamalara yansımaya başladığını belirten analistler, tahvil faizlerinin son 5 ayın en düşük seviyesinde olmasının altının alternatif maliyetini düşürdüğünü söylüyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalara göre, Fed’in gelecek yılın ilk toplantısında faizleri sabit tutacağı kesin gözüyle bakılırken, martta faiz indirimine başlama olasılığı yüzde 76 olarak hesaplanıyor.

Bugün yurt içinde veri gündemi sakin, yurt dışında ise ABD’de CB tüketici güven endeksi ve 2. el konut satışları takip edilecek. Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 50 ve 2 bin 70 dolar seviyelerinin direnç, 2 bin 20 ve 2 bin 10 dolar seviyelerinin destek konumunda olduğunu belirtiyor.

20 Aralık 2023 altın fiyatları

 

 

Exit mobile version