Altın fiyatları uçuyor! Dev Banka’dan 3 bin dolar uyarısı

ABD merkezli yatırım bankası Citi’nin altın ve petrol analizi piyasaları sarstı. Citi’ye göre önümüzdeki 12 ila 18 ay içinde altının ons fiyatı 3 bin dolara, petrol fiyatı ise 100 dolara yükselebilir.

Altın fiyatını uçuracak 3 olasılık

  1. Merkez Bankalarının Ani Alım Yapması: Citi analistleri, merkez bankalarının ani altın alımlarına başlaması halinde fiyatların yüzde 50 artabileceğini öngörüyor.

  2. Stagflasyon veya Derin Küresel Resesyon: Ekonomik durgunluk ve enflasyonun bir arada yaşanacağı stagflasyon veya derin bir küresel resesyon altın fiyatlarını 3 bin dolara fırlatabilir.

  3. Dolara Güven Krizi: Gelişmekte olan piyasaların dolara olan güvenini yitirmesi ve altına yönelmesi de fiyatların yukarı gitmesine neden olabilir. Citi, Çin, Rusya, Hindistan, Brezilya ve Türkiye’nin son yıllarda altın alımlarını artırdığını hatırlatıyor.

Fed tutanakları ve faiz indirimi beklentileri

Piyasalar bu hafta ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin konuşmalarını ve Fed tutanaklarını takip edecek. Faiz indirimine yönelik söylemler altın fiyatlarını yukarı yönlü etkileyebilir.

Gram altın tarihi zirvesini güncelledi

Ons altın ve dolar/TL’deki yükseliş gram altın fiyatlarını da yukarı çekiyor. Gram altın tarihi zirvesini 2019 liranın üzerine çıkarırken, çeyrek altın 3 bin 590 liradan, Cumhuriyet altını ise 14.230 liradan satılıyor.

Exit mobile version