Ekonomi

Altın Fiyatları Yatırımcısını Üzdü! 26 Ocak Gram, Yarım, Çeyrek, Cumhuriyet…

Altın fiyatları düşmeye başladı. Dün 800 TL sınırını geçen altın fiyatlarının yeniden düşüşü yatırımcısını üzdü. Düşüş eğilimi gösteren altın fiyatları için FED toplantısından gelecek açıklama merakla bekleniyor. Çünkü uzmanlar tarafından gelen iddialara göre FED toplantısı sonrası gelecek açıklama altın, döviz hatta kripto parayı bile ciddi oranda etkileyebilir. Peki toplantı öncesi altın fiyatlarında son durum nedir?

Uzmanlar Bugüne Dikkat Çekti!

FED FOMC toplantısı kararı bugün açıklanacak. Saat 21:00’da açıklanacak olan FED kararı tüm dünyada merakla takip ediliyor. Uzmanlar, açıklanacak faiz kararı için önemli iddialarda bulundu. Uzman analistlere göre FED, faizleri %0-0.25 oranlarında sabit tutabileceği iddia ediliyor.

Ekonomist Necmettin Batırel, altın için önemli açıklamalarda bulundu. FED faiz kararına ilişkin yapacağı toplantı öncesi Batırel, yatırımcıyı şaşırttı. Yatırımcılarına beklemeleri konusunda tavsiyede bulunan Ekonomist Necmettin Batırel;

“Amerika Tahvilleri elden çıkarılıyor. Elden çıkarıldığı için altın bundan olumsuz etkileniyor. Altının enflasyona karşı koruma özelliği var. Böyle bir savaş ortaya çıkarsa ons altın 2200-2400 dolara yükselebilir. Bunu unutmayalım. Altıncıların şu an beklemeleri lazım. Düşük fiyattan alım yapılabilir. İleriki süreçte altının gramı 1050 lirayı görüp aşabilir. O yüzden beklemelerini tavsiye ediyorum. Sabretsinler” ifadelerini kullandı. Altın fiyatları FED FOMC toplantısı öncesi 26 Ocak sabahı şu şekilde ifade edildi;

Gram altın fiyatları sabah saatlerinde tekrar düşüşe geçti. Gram altın, 26 Ocak sabah saatlerinde anlık verilere göre alış fiyatı 800,21 TL satış fiyatı ise 800,29 TL olarak belirlendi.

Çeyrek altın ise 26 Ocak sabahına %0.08 düşüşle başladı. Çeyrek altın almak isteyenler için 1.293,00 TL satmak isteyenler için 1.321,00 TL oldu.

Yarım altın %0.11 ‘lik bir düşüşle güne başladı. Yarım altın anlık verilere göre alış fiyatı 2.588,00 TL satış fiyatı 2.641,00 TL olarak ifade edildi.

Cumhuriyet altın’a yatırım yapmak isteyenler için 26 Ocak sabah saatlerinde alış fiyatı 5.176,00 TL satış fiyatı 5.264,00 TL oldu.