Altın Fiyatları Yine Düştü! Uzmanlarda Flaş Açıklama Geldi!

Altın fiyatları yeniden düşmeye başladı. Yaşanan bu düşüş yatırımcısını yeniden endişelendirmeye başladı. Altın fiyatlarındaki düşüşü gören vatandaş “Tekrar yükselir mi?” endişesine kapıldı. Dalgalı kur hareketleri gösteren altın fiyatlarında güncel durum ne oldu? Ne kadar düştü? İşte merakla takip edilen 18 Ocak gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve cumhuriyet altın fiyatlarının güncel durumu…

Vatandaşı Resmen Uyardı!

Altın cephesinde yaşanan bu düşüş herkesi endişelendirmeye başladı. Bilindiği üzere FED’in açıklamaları hem döviz hem de altın cephesinde geçtiğimiz günlerde çok ciddi bir etki bırakmıştı.  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş 20 Ocak tarihinde TCMB faiz kararı ve 25 Ocak’ta FED açıklamasının altın üzerinde çok etkili olacağını ifade etti.  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Gram altını fiyatlarının 2022 yılı içinde 1.450 TL’yi görebileceğini iddia etti ve şu ifadeleri kullandı;

“Bu iki faiz kararı yurt içi dolar kurunun seyri açısından oldukça önemli olacak. Şu anda küresel piyasalarda bir sıkışma var. Çünkü bütün yatırımcılar 25-26 Ocak tarihindeki Fed toplantısına odaklandı. 26 Ocak tarihinde Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları emtia fiyatlarında doların küresel piyasalardaki seyri açısından bir de kripto para piyasası açısından oldukça önemli olacak. Aslında küresel piyasaların Fed’e odaklandığını gözlemliyoruz. Dar bant aralığına sıkışan bir fiyatlama var. Küresel piyasalarda bu dar bant aralığı 26 Ocak tarihine kadar devam edecek. Doların değer kazanacak olması nedeniyle gram altın fiyatı üzerinde yaptığım çalışma bana yıl içinde gram altının 1450 lirayı göreceğini ziyaret ediyor. Gram altın yatırımcısı için 700-800 lira bandında uzun vade için iyi alım fırsatları sunduğunu düşünüyorum. Yani 2022 yılında öngörümün pozitif yönde devam ettiğini söyleyebilirim”

Gram altın bugüne beklenmedik bir düşüşle başladı. Gram altın an itibariyle 18 Ocak tarihinde almak isteyenler için 786,08 satmak isteyenler için 786,19 TL olarak ifade edildi.

Çeyrek altın fiyatları %0.08 ‘lik bir artış ile alış fiyatı 1.274,00 satış fiyatı 1.299,00 TL olarak güncellendi.

Yarım altın ise 18 Ocak anlık verilere göre alış fiyatı 2.546,00 TL satış fiyatı ise 2.598,00 TL olarak ifade edildi.

Cumhuriyet altın fiyatları ise %0.10 yükseliş gösterdi. Cumhuriyet altını 18 Ocak tarihinde almak için 5.091,00 TL satmak için 5.176,00 TL olarak açıklandı.

Exit mobile version