EkonomiGündem

Altın fiyatlarına Rusya-Ukrayna darbesi! Altın alıp satacaklar dikkat: 23 Şubat altın analizleri yapıldı

Altın fiyatları, Rusya-Ukrayna arasındaki gerilimin etkisiyle giderek yükselirken altın alıp satmak isteyen vatandaşlar da güncel altın yorumlarını ve analizlerini merak ediyorlar. Yatırımcılar, piyasada riskin devam ettiğini belirtirken tüm yorumlar dünyanın kilitlendiği iki ülke arasındaki krizin etrafında birleşiyor. İşte piyasanın önde gelen isimlerinden güncel altın analizleri…

Yapı Kredi Altın Analizi

Ons altın fiyatlamalarında Rusya-Ukrayna krizi ön planda . 1.900 Usd’nin üzerindeki hareketler güçlenemiyor ancak geri çekilmeler 1900 seviyesinin çok altına sarkmıyor. Kısa vade için haber akışına paralel seyrin devamını, orta ve uzun vade için olumlu görümüzü koruyoruz. Bugün açılışta 1.896 seviyesinde başlayan ons altın fiyatlarında 1.890 ve 1.876 seviyeleri destek; 1.916 ve 1.932 seviyeleri direnç seviyeleri olarak izlenebilir.

Gedik Yatırım Altın Analizi

Ons altında temkinli seyir sürüyor. Rusya-Ukrayna konusu sıcaklığını koruyor ve iki ülke arasında tansiyonun artması, piyasaları endişelendiriyor. Ons altında buradan beslenerek 1900$ seviyesinin üzerine yükseliyor. Dün ABD ve Avrupa’dan yaptırımlar açıklandı. Sonrasında piyasada korku iyice tırmandı. Ancak gelen yaptırımların beklenenden zayıf bulunması, piyasanın bir miktar yumuşamasını sağladı. Yine de risk sürüyor. ABD, yaptırımlara devam edebiliriz şeklinde açıklamalarda bulunuyor. Bu konuda ons altında oynaklığın devam etmesine neden olacaktır.

Alan Yatırım Altın Analizi

Jeopolitik riskler gölgesinde ons altının yükselişi gram altını da yukarı yönlü etkilemiştir. Savaş yönlü endişeler halan önemini korumaktadır. Sabah saatlerinde gram altın 841 TL seviyelerini görmektedir.

Altın gram cinsi, günü 0.77% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak Altın gram cinsi, orta vadeli yükseliş trendi ve kısa vadeli yükseliş trendi içinde bulunmaktadır. Bununla beraber Gram altında kısa vadeli direnç seviyeleri 848.00 ve 855.00’de, destek seviyeleri ise 840.00 ve 833.00’de bulunmaktadır.

İnfo Yatırım Altın Analizi

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimler son günlerde oldukça yükseldi. Rusya’nın adım adım ilerlemesine karşılık Rusya’ya bazı yaptırımlar uygulandı. Bununla birlikte ek olarak bazı yaptırımlarda gündemde. Diğer yandan Beyaz Saray sözcüsü Psaki; ABD Başkanı Biden ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında bir zirve yapılmasının şuan gündemde olmadığını belirtti. Bu gelişmelerde jeopolitik riskleri artırdı. Artan riskler ile birlikte altın fiyatlarında da yukarı yönlü hareketlenmeler yaşanıyor. Diğer yandan ABD kanadından gelen tüketici güveni verisi izlendi. Veriye göre ABD’de cb tüketici güveni endeksi Şubat ayında 0.6 puan azaldı ve 110.5 seviyesine gerileme yaşandı.

Haftanın üçüncü işlem gününde XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1915 – 1932 – 1950 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1890 – 1880 – 1865 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.