Altın fiyatlarında son ayların rekoru kırılıyor! İslam Memiş duyurdu: Gram altın 50 TL birden yükseliyor

İslam Memiş altın fiyatları hakkında sürekli değerlendirmelerde bulunuyor. tv100.com yazarı İslam Memiş, bu haftaki ‘Piyasalarda Çin endişesi’ başlıklı yazısında dolar ve altın ile öngörülerini aktardı. gümüş alamayanlar için fırsat zamanını açıklayan İslam Memiş altın ve doların ne kadar olacağı yönünde tahminlerde bulundu.

DOLAR DEĞER KAZANDI

Çin, gösterge kredi faiz oranını sabit tuttuğunu Çin’de altı ay sonra ilk Covid-19 kaynaklı ölümün gerçekleştiğini belirten İslam Memiş, hisse senetleri ve petrol değer kaybederken dolar değer kazandığını Çin tarafından gelen haber akışları, yeni kapanmalar ve salgın haberleri için iyi olmayacağını aktardı.

İslam Memiş yazısında resesyon süreci hızlanır, ihracaat olumsuz etkileneceğini belirtti ve “Yeni salgın haberleri maalesef ekonomiler için kötü oldu. Dolar, küresel piyasalarda haftaya değer artışıyla başladı. Dolar endeksi (dxy), 107 seviyesinin üzerine çıktı. 108-110 direncini takip edeceğim.” ifadelerini kullandı.

YÜKSELİŞ TRENDİ DEVAM EDECEK

Doların değer kazanması, altın ve gümüş fiyatlarını bu hafta için baskılayabileceğini agresif yükseliş sonrası kâr satışı veya düzeltme denilebileceğini belirten Memiş altının ons fiyatı 1.705 dolar, gümüşün ons fiyatı 20,15 dolar seviyelerine gerileyebileceğini ve gram altının 1.040 TL olduğunu yükseliş trendinde ara ara düşüşler olabileceğini ifade etti.

Exit mobile version