EkonomiGündem

Altın fiyatlarında yoğun gündem: Altın alıp satmayı düşünen herkes için uzmanlardan en güncel analizler…

Yoğun bir gündem içinde olan altın fiyatları yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Mart ayının başından itibaren yükselişini sürdüren gram altının fiyatı güncel olarak 920 TL’ye yaklaştı. Uzmanlardan ise altın fiyatlarına dair analiz ve yorumlar bugün de peş peşe geldi.

İşte piyasanın önde gelen isimlerinden 22 Mart Salı altın yorumları…

Yapı Kredi

Powell, dün National Association for Business Economics konferansında yaptığı konuşmasında şahin mesajlar vermesi volatiliteyi olumsuz yönde etkiliyor. Rusya-Ukrayna savaşında bir yandan çatışmalar diğer yandan müzakereler devam ediyor ancak henüz olumlu bir sonuca ulaşılamadı. Kısa vade için yatay orta ve uzun vade için olumlu görüşümüzü koruyoruz.

Bugün açılışta 1.935 seviyesinde başlayan ons altın fiyatlarında 1.923 ve 1.907 seviyeleri gün içi destek 1.951 ve 1.964 seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir.

Alan Yatırım

Jeopolitik riskler gölgesinde ons altının yükselişi gram altını da yukarı yönlü etkilemiştir. Savaş yönlü gidişat halen önemini korumaktadır. Sabah saatlerinde gram altın 922 TL seviyelerini görmektedir. Altın gram cinsi, günü 0.88% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak Altın gram cinsi, orta vadeli yükseliş trendi sürmekle birlikte kısa vadeli 918.09’deki önemli direncini yukarı yönlü kırdı. Bununla
beraber Gram altında kısa vadeli direnç seviyeleri 929.00 ve 944.00’de, destek seviyeleri ise 915.00 ve 900.00’de bulunmaktadır.

İnfo Yatırım

Son haftalarda küresel bazda altın yatırımcıları yoğun bir gündemi takip ediyor. 3 haftayı geçen Rusya Ukrayna savaşından gelen haber akışlarına ek olarak, geçtiğimiz hafta FED’in Mart toplantısı izlenmiş ve bu toplantı sonrasında FED beklentilere paralel olarak 25 baz puanlık faiz artış yoluna gitmişti. Böylelikle 2018 yılından bu yana ilk kez faiz artış adımı atıldı. Yeni haftada ise piyasaları FED Başkanı Powell hareketlendirdi.

Ulusal İşletme Ekonomisi Derneği’nde konuşma gerçekleştiren Powell; gerektiği taktirde FED’in 25 baz puandan daha fazla faiz artırabileceğini belirtti. Yapılan bu şahinvari açıklama ile birlikte küresel bazda volatilite arttı. Yeni günde piyasaları veri yoğun bir gün beklemiyor. Küresel bazda yaşanacak gelişmeler yakından takip edilecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1950 – 1960 – 1970 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1930 – 1915 – 1895 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.