Altın fiyatlarındaki yükseliş gram altını yeni zirveye taşıdı

Altın fiyatları, Federal Rezerv’in gelecek yıl mart ayında faiz indirimine gitme ihtimaliyle birlikte yükselirken, gram altın fiyatları da rekor seviyeye ulaştı. Ons altındaki artışta, doların ve tahvil getirilerinin gelecek yıl mart ayında Fed’in faiz indirimine başlayacağı beklentisiyle düşmesinin etkisi önemli oldu.

Altının ons fiyatındaki yükselişe ek olarak dolar/TL’deki artış, gram altın fiyatlarını etkileyerek yeni tarihi zirvesini gördü. Gram altın fiyatları, 1950 TL seviyesini aşarak rekor kırdı.

Dün düşüş göstermişti

Altın piyasasındaki güncel duruma göre, ons altının fiyatı 2 bin 63 dolara kadar çıkarken, gram altın ise 1945 lira civarında işlem görüyor. Dün altının ons fiyatındaki düşüşe paralel olarak değer kaybeden gram altın, günü yüzde 0,27 düşüşle 1924 liradan tamamlamıştı.

Yatırımcıların gözü, altının ons fiyatındaki hareketlerde ve Fed’in faiz politikasına ilişkin gelecek açıklamalarda olacak. Altın fiyatlarındaki yükselişin devam edip etmeyeceği, ekonomik verilerdeki gelişmelere ve Fed’in politika yönlendirmesine bağlı olarak şekillenecek.

Yılbaşından bu yana yüzde 77 arttı

Öte yandan, gram altın fiyatları yılbaşından bu yana yaklaşık yüzde 77 artarken, ons altın fiyatı da yüzde 13’lük bir artış kaydetti. Piyasa analistleri, ekonomik verilerdeki olası bir olumsuzluk ve belirsizliklerin altın fiyatları üzerinde etkili olabileceğini belirtiyorlar.

 

Exit mobile version