Altın hareketlerini aşağı yöne çevirdi, dolar yükselmeye devam ediyor! Uzman İslam Memiş açıkladı: Yatırım yapmak için o tarihi bekleyin!

Pandemi zamanı ile birlikte hareketlenmeye başlayan, geçtiğimiz yılın aralık ayı içerisinde de zirveyi gören ekonomi piyasaları, yapılan Merkez Bankası müdahaleleri ve hükümet kararları kur korumalı TL vadeli mevduat sistemi sonrasında, sert bir düşüş yaşamıştı. Yeni yıla girilmesi ile birlikte Merkez Bankası ve FED faiz kararlarının baskısı ile tekrar dalgalı hareketlerine başlayan ekonomi piyasaları, 20 gün önce başlayan Rusya- Ukrayna savaşı sonrasında hızlı bir yükselişe geçti.

Ekonomi piyasalarında yaşanan hareketlilik ile birlikte hem sade vatandaş hem de yatırımcılar tarafından en sık takip edilen isimlerden biri olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırım yapmak isteyenler için kendi fikirlerini paylaştı. Ons altın ve gram altın ile ilgili yıllık tahminlerini de açıklayan Memiş, vatandaşlara sabırlı olmalarını söyledi.

Ons Altın ve Gram Altın Tahmini!

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş harekâtından sonra 700-800 TL aralığında olan gram altın, hızlı bir şekilde 900 TL seviyesini geçti. 2 bin doların altında seyreden ons altın ise kritik eşiği aştı. Yaşanan bu gelişmelerden sonra piyasaları yorumlayan Uzman İslam Memiş, ons altının yıl sonunda 2 bin 150 dolar, gram altının ise bin 450 TL olacağını öngördüğüne dikkat çekti.

Gram Altın İçin O Aralığı Bekleyin!

Savaş zamanlarında piyasaların her zaman belirsiz bir durumda olduğuna dikkat çeken İslam Memiş, şu an da altına yatırım yapmak isteyen vatandaşların, gram altının 900 TL’nin altına düşmesini beklemeleri gerektiğine dikkat çekti. Memiş, bu fiyatın üzerinde olan gram altının alınmasının doğru bir karar olmadığını ifade etti.

Kripto Para Yatırımcıları Dikkat!

Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Joe Biden’ın kripto kararnamesini imzalamasından sonra kripto paraların yüzde 8 oranında değer kazanmasına da dikkat çeken Memiş, kripto para yatırımcılarının savaş durumu devam ettiği sürece yatırımlarını geniş bant aralıklarında konumlandırmaları gerektiğini belirtti.

Exit mobile version