Altın için tehlike çanları çalıyor! Piyasa uzmanından açıklama geldi: Gram altın 3 bin TL….

Geride bıraktığımız yılın kasım ayından itibaren yükseliş trendine giren dolar kuru, euro kuru ve altın piyasalarının da ani bir yükselişe geçmesine sebep olmuştu. 2021 Aralık ayının ikinci haftası itibari ile ekonomi piyasalarında tarihi zirvelere görülmüş; gram altın bin TL, dolar kuru 18 TL ve euro kuru 20 TL seviyelerini aşmıştı.

2021 yılının sonlarına doğru ekonomi piyasalarında yaşanan olumsuz gelişmelere Merkez Bankası toplamda 500 baz puan indirimi yapmış ve 20 Aralık tarihinde gerçekleştirilmiş olan kabine toplantısında TL’nin daha fazla değer kaybı yaşamaması adına kur korumalı sistem kararı alınmıştı.

Geçtiğimiz yıl içerisinde yaşanan ekonomik gelişmelerden sonra hem döviz kurları hem de altın piyasaları kontrol altına alınmış olsa da yeni yıla girilmesi ile birlikte, döviz kurları ve altın piyasasında dalgalı hareketler gözlenmeye devam ediyor. FED faiz kararları ve FED’in yeni yıl içerisinde uygulayacağı sıkı para politikası kararlarının etkili olduğu dalgalı seyirler, piyasa uzmanlarının her gün yeni bir yorum yapmasına sebep oluyor.

Son olarak Ekonomist Tuna Kaya’nın değerlendirdiği ekonomi piyasaları, uzmanın yaptığı açıklamalara göre ilerleyen zamanlar içerisinde daha da kötü bir hale gelecek. Ekonomist Kaya, gram altının hangi tarihte 3 bin TL’ye kadar yükseleceğini açıkladı.

Ekonomist Tuna Kaya’dan 3 Bin TL’lik Gram Altın Tahmini!

Piyasalarda yaşanan gelişmelerden sonra alım gücü düşen vatandaşlar, sık sık uzman görüşlerini takip ediyorlar. Vatandaşları tedirgin eden son piyasa değerlendirmesi ise Ekonomist Tuna Kaya’dan geldi. Kaya, küresel piyasalarda yaşanan olumsuz gelişmelerin gram altın fiyatını direkt olarak etkilediğini ve bir toparlanma olmazsa ise gram altın fiyatının 2023 yılında 3 bin TL’ye kadar yükseleceğini dile getirdi.

“Altın Alımı için O Fiyatı Bekleyin!”

Ekonomi piyasaları ile ilgili değerlendirmelerine devam eden Ekonomist Kaya, gram altına yatırım yapmak isteyen vatandaşlara tavsiyelerde bulundu. Kaya, gram altının 726 TL’ye düştüğü zamanların alım tarihi olarak değerlendirilebileceğini ifade etti.

Altın ve Dolar Birbirlerine Paralel Seyrediyor!

Gram altın fiyatlarının hem ons altına hem de dolara göre şekillendiğini belirten Ekonomist Kaya, doların 14 TL’yi geçmesinin gram altın fiyatına 1000 TL olarak yansıyacağını belirtti.

Exit mobile version