Altın mı gümüş mü? Satın almak isteyenler dikkat!

Pandemi ile beraber vatandaşlar yatırım konusunda da daha derin araştırmalara yöneldi. Dijital paralara olan güvenin sarsılması ile beraber altına geri dönüş başladı. Ancak gümüş de 2021 yılında yatırımcısının yüzünü güldüren araçlardan biri haline geldi. Peki, altın ve gümüşte son durum nedir?

Altın ya da gümüşe yatırım yapmak isteyenler piyasalardaki son durumu araştırıyorlar. Bu sene birçok banka müşterilerine gram gümüş alma imkanı bile tanıyor. Salgın ile beraber yükselişe geçen gümüş karşısında vatandaşlar “Altın mı gümüş mü?” sorusunun cevabını araştırmaya başladılar. Peki altın ve gümüşte son durum nedir?

Gümüş fiyatları

Pandemi ile yükselişe geçen gümüş Ağustos ayı ile beraber düşüşe geçti. Alınan son bilgilere göre, Ons gümüş bugün %1,5 üzerinde gerileyerek 23.96 dolardan 23.45 dolara düştü ve ons altın karşısında da %0,80 geriledi. XAU/XAG bugün 75.85 dolara yükseldi.

Altın fiyatları

Altın da pandemi döneminde yukarı seyreden yatırım araçlarından biri oldu. Yatırımcıların güvenli liman olarak değerlendiği altın ilgi görmeye devam ediyor. Kapalıçarşı’da gram altın alış fiyatı bugün 483,70 TL, satış 483,79 TL’den çeyrek altın alış 772,92 TL, satış 790,57 TL’den işlem gördü.

Exit mobile version