Ekonomi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş açıkladı: Dolar kuru 16 TL’yi…

Ekonomi piyasalarında gözlenen hareketliliklere yönelik yapmış olduğu nokta tahminleri ile dikkat çeken isimlerden birisi olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bir haber programına katıldı ve son günlerde hızla yükselen dolar kuruna ilişkin açıklamalarda bulundu.

İslam Memiş Destek ve Direnç Noktalarını Açıkladı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yeni dönemde hem Rusya- Ukrayna savaşı hem de FED’in faiz artırımı kararı neticesinde yükselişe geçen dolar kuruna ilişkin tespitlerde bulundu. Bir haber programına katılan ve soruları yanıtlayan Uzman Memiş, değerlendirmelerini kamuoyu ile paylaştı.

15 TL seviyesini aşan dolar kuruna ilişkin analizlerde bulunan Uzman İslam Memiş, 15,30 TL seviyesinin dolar kuru için direnç seviyesi olduğunu ve bu seviyenin aşılması durumunda 15,50 TL seviyesinin takip edilmesi gerektiğini ifade etti. 15,50 TL’lik seviyenin de aşılması durumunda dolar kurunun fiyatlandırılmasında dolar endeksinin etkili olacağına dikkat çeken Uzman Memiş, 14,80 TL seviyesinin de kur için destek seviyesi olduğunu belirtti.

“Haziran ve Temmuz Aylarında Yükseliş Devam Edecek!”

Ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketleri neticesinde yükselen dolar kuruna dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, program dahilinde kendisine yöneltilen soruları da cevapladı. Uzman Memiş “dolar yükselmeye devam eder mi?” sorusuna, çok net bir şekilde “evet” yanıtını verdi.

Uzman İslam Memiş yapmış olduğu dolar kuru değerlendirmeleri neticesinde, dolar fiyatlarının haziran ve temmuz aylarında yükseleceğini iddia etti.

“16 TL’yi Geçecek!”

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dolar kuruna ilişkin yapmış olduğu değerlendirmelerde, kurun yıl sonu fiyatlamalarına da dikkat çekti. Uzman Memiş, dolar kurunun yıl içerisinde 16 TL’yi oldukça rahat bir şekilde geçeceğini iddia etti.