Ekonomi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş açıkladı: Eylül fırtınası için şimdiden kademeli olarak alım yapın!

Geride bıraktığımız yılın eylül ayında yükseliş trendine giren ve aralık ayına girildiğinde 18 TL’lik rekor seviyeye ulaşan dolar kuru, beraberinde euro kurunu 20 TL’ye gram altını ise 1.000 TL’nin üzerine kadar çıkarmıştı. Yapılan müdahaleler ve geliştirilen yeni ekonomik model sonrasında ekonomi piyasalarında hızlı bir gerileme kaydedilmiş olsa da yeni yıla girilmesi ile birlikte hem döviz kurlarında hem de altın fiyatlarında dalgalı hareketler tekrar gözlenmeye başladı.

Ekonomi piyasalarında ortaya çıkan olumsuz gelişmelerin gündelik hayatı giderek pahalılaştırması hem yatırımcıları hem potansiyel yatırımcıları hem de sade vatandaşları tedirgin etmeye başladı. Bu noktada uzman yorumlarına sığınan vatandaşlar, özellikle piyasa analizleri ve nokta tahminleri ile dikkat çeken isimlerden olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’i yakın takibe aldılar.

Milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip edilen Uzman Memiş, cuma günü Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanmış olan karar kapsamında ani bir düşüş yaşayan piyasalara ilişkin yorumlar yaparak, altın ve gümüş tahminlerini güncelledi. Ayrıca Memiş, yatırımcılara ve potansiyel yatırımcılara da bazı nasihatlerde bulundu.

BDDK Kararı Sonrası Sert Gerileme!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu cuma günü şirketlerin ticari kredi kullanmaları başlığına ilişkin yeni bir karar aldığını açıkladı. Bu kapsamda 15 milyon TL’nin altında döviz varlığı olan şirketlerin kredi kullanım yolu ile varlıklarını bu tutarın üzerine çıkarmalarını engellemiş olan BDDK kararı sonrasında altın, dolar ve euro ani bir şekilde geriledi.

İslam Memiş’ten Yeni Tahminler!

BDDK’nın kararını “TL’ye ihtiyacın varsa dövizini sat” politikasını desteklediğini belirten Uzman Memiş, gerilemelerin uzun süreli olmadığına dikkat çekti. Memiş, ons altının 1.880- 1.980 dolar, gram altının 1.050- 1.200 TL ve gümüş gramının 12- 14 TL aralığına yükselebileceğini iddia etti.

“Alım Fırsatı Doğabilir!”

Eylül ayında başlayacak ve ekim, kasım aylarında şiddetini arttıracak olan fırtına öncesinde bu günlerin değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Memiş, kademeli olarak alımların yapılabileceğini belirtti.