Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altına yatırım yapmak isteyenlere kritik uyarılarda bulundu! Altına yatırım yapılmalı mı?

Geride bıraktığımız yılın sonlarına doğru ekonomi piyasalarında gözlenen olumsuz gelişmeler, kendi bütçelerini düzenlemek ve ülke ekonomisi hakkında fikir sahibi olmak isteyen vatandaşların piyasa uzmanlarının yorumlarına başvurmalarına neden oldu. O zamandan bu zamana kadar en çok takip edilen isimlerden biri ise her söylediği olay yaratan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş oldu.

Yatırımcılara ve potansiyel yatırımcılara verdiği tavsiyeler ile dikkat çeken Uzman İslam Memiş, yeni haftada ekonomik piyasaların gösterdiği gelişimlerine yönelik yeni yorumlarını yayınladı. Uzman Memiş’in açıklamalarında kullandığı ifadeler, altına yatırım yapmak isteyen vatandaşlar için ders niteliğinde oldu.

Ons Altına O Noktada Destek Gerekebilir!

Altın piyasasının son dönemlerde Rusya- Ukrayna savaşı ve FED yetkililerinin açıklamaları etkisi ile tekrar yükselişe geçmesi hem mevcut altın yatırımcılarını hem de potansiyel yatırımcıları endişelendirdi. Konuya ilişkin işin uzmanından destek almak isteyen vatandaşlara, Uzman İslam Memiş’in yorumları yardımcı oldu.

Piyasalara dair yaptığı tespitler ile dikkat çeken ve yaptığı analizleri çoğunluk ile doğru sonuçlanan Uzman Memiş, savaş ortamında dengesiz hareketlerine devam eden ons altına ilişkin açıklamalarda bulundu. Memiş, ons altının toparlanmaya başladığını ve bu gelişmenin merkez bankaları tarafından olumlu karşılandığını ifade etti. Memiş, 1880 dolar seviyesinin ons altın için destek noktası olduğunu belirtti.

Altına Yatırım Yapılmalı Mı?

Piyasalara ilişkin yaptığı açıklamalarda altına yatırım yapmak isteyen vatandaşlar içinde uyarılarda bulunan Uzman İslam Memiş, 2000 dolar seviyesinin üzerinde olan ons altının yatırım için mantıklı bir seviyede olmadığına dikkat çekti. Memiş, ons altının düşüşüne bağlı olarak gram altının da 900 TL ve altına düşmesinin yatırım için fırsatlar doğurabileceğini ifade etti.

“Merkez Bankaları Piyasaları Baskılıyor!”

Merkez bankalarının ons altının 2000 bin dolar seviyesine çıkmasını istemediklerini belirten İslam Memiş, bu neden ile bankaların piyasaları baskıladıklarını ancak bu durumun enflasyonu yükselttiğini ifade etti.

Exit mobile version