Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bombayı patlattı: Altın fiyatlarının yükselmesinin sebebi, Rusya- Ukrayna savaşı değil!

Geçtiğimiz yılın son çeyreğinden itibaren yükselişe geçen döviz kurları ve altın piyasası, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası müdahaleleri ve hükümetin geliştirmiş olduğu kur korumalı TL vadeli mevduat sistemi sayesinde ani bir düşüş yaşamıştı. Yeni yıla girilmesi ile birlikte çeşitli değişkenlerin etkisi ile tekrar dalgalı hareketler sergilemeye başlayan ekonomi piyasaları, Rusya ve Ukrayna arasında resmen başlayan savaş sonrasında, ivmesini tekrar yukarı yöne çevirdi.

Altın ve döviz kurlarına ilişkin yaptığı yorumlar ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Rusya- Ukrayna savaşının altın piyasasına olan etkisi ile ilgili herkesi şaşırtan yorumlarda bulundu. Memiş, konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda altına yatırım yapmayı düşünen potansiyel yatırımcılar için de çeşitli yorumlar yaptı.

“Bu Gerçek Bir Savaş Değil!”

Altın fiyatlarının hızlı bir şekilde yükselişe geçmesi ile ilgili yorumlarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altının ons fiyatının savaş ortamlarında kritik seviyeleri geçme eğiliminde olduğunu anca savaş çıktığından beri ons altın fiyatının 2 bin dolar bandında sabit kaldığına dikkat çekti. Bunun bir gerçek savaş olmadığını, sadece piyasaları manipüle etmek için araç olarak kullanıldığını iddia eden Memiş, altına yatırım yapmak isteyenleri uyardı.

“Gram Altın 850 TL’ye Düşmeden Almayın!”

Şu an da elinde sadece TL olan vatandaşları altına yatırım yapmamaları konusunda uyaran İslam Memiş, gram altının 850 TL seviyesini görmeden alınmaması gerektiğine dikkat çekti.

Gram Altın Fiyatı Yükseldi!

Yaklaşık olarak 2 haftadır resmen devam eden Rusya- Ukrayna savaşı sonrasında altın piyasası tekrar harekete geçti. Bir süredir 700- 800 TL aralığında işlem gören gram altın, dün itibari ile 900 TL’lik seviyeyi geçti. Haberin yazıldığı saat itibari ile gram altın, 940,04 TL’den işlem görüyor.

Exit mobile version