Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten darphaneye çağrı 1 liralık madeni paraları, 2 lira olarak basın!

Geride bıraktığımız yılın son çeyreğinden bu yana tarihi zirveleri gören döviz kurları ve altın fiyatları, vatandaşların hem kendi bütçelerini koruma altına almak hem de ülke ekonomisi hakkında fikir sahibi olmak amacı ile uzman yorumlarına yönlenmelerini sağladı. O zamandan bu zamana vatandaşlar tarafından en çok takip edilen piyasa uzmanlarından biri Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş oldu.

Yeni yıla girilmesi ile birlikte FED faiz kararı baskıları ve Rusya- Ukrayna savaşının etkileri ile yükselişe geçen ekonomi piyasalarına ilişkin tespitler yapmaya devam eden Uzman İslam Memiş, son açıklamalarında hem altın yatırımcılarına hem de darphaneye çeşitli önerilerde bulundu. Uzman Memiş’in söylemleri, gündemde ki yerini aldı.

Uzman İsimden Darphaneye Çağrı!

Piyasalara yönelik yaptığı açıklamaları ve tespitleri ile günden güne takipçi sayısını arttıran uzmanlardan biri olan İslam Memiş, Rusya- Ukrayna savaşının emtia fiyatlarını arttırmış olmasına yönelik çeşitli söylemlerde bulundu. Demir fiyatlarının savaş sebebi ile oldukça arttığına dikkat çeken Uzman Memiş, darphaneye konuya ilişkin çağrıda bulundu.

Açıklamalarına “şunun teklifini yapmak istiyorum” söylemleri ile devam eden Memiş, şu ifadeleri kullandı: “Yurtdışında 2 euro değerinde madeni paralar var. Ben de artan demir fiyatlarına karşın bir liranın iki lira olarak basılabileceğini düşünüyorum. Bu, darphane adına avantajlı bir karar olmuş olur.”

“Altın Piyasası Doları Takip Ediyor!”

Savaşın ve FED kararlarının etkisi ile 2 aylık aranın ardından tekrar yükselmeye başlayan dolar kurlarına ve altın piyasasına ilişkin yorumlarda bulunan Uzman Memiş, altının dolar kurunu takip ettiğini bu neden ile iki piyasanın birbirinden bağımsız düşünülmemesi gerektiğini ifade etti.

“Altında Alım Fırsatı Doğabilir!”

Şu an piyasaların sakin olduğunu ifade eden Uzman İslam Memiş, kısa bir süreliğine gram altının 900 TL’nin altına düşebileceğine ve bu düşüşün de gram altın konusunda alım fırsatı yaratabileceğine dikkat çekti.

Exit mobile version