Ekonomi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten dolar yatırımcılarına uyarı: O fiyata düşmeden dolar almayın!

2021 yılının son çeyreğinde döviz kurlarında ve buna bağlı olarak altın piyasalarında yaşanan ani yükselişler, vatandaşların ceplerine olumsuz olarak etki etmişti. Yeni yılda da etkileri devam eden bu olumsuz gelişmeler, yaklaşık olarak iki hafta önce Rusya’nın Ukrayna sınırına resmen giriş yapması ile birlikte bir kez daha desteklenmiş oldu. Savaş durumunun ortaya çıkmasından sonra tekrar hareketlenmeye başlayan ekonomi piyasaları, vatandaşların uzman yorumlarını araştırmalarına sebep oldu.

2021 yılından bu yana yaşanan ekonomik gelişmelerden sonra vatandaşlar tarafından en çok takip edilen piyasa uzmanlarından biri olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Rusya- Ukrayna savaşının piyasalara olan etkilerini yorumladı. Memiş, dolar ve altına yatırım yapmayı düşünen vatandaşlara da çeşitli uyarılarda bulundu.

İslam Memiş’ten Savaş Yorumu!

Yaptığı her yorum ile tüm dikkatleri üzerine toplamayı başaran Uzman İslam Memiş, iki haftadır süren ve tüm küresel piyasaları alt üst eden Rusya- Ukrayna savaşı ile ilgili yorumlarda bulundu. Emtiaların ve altın piyasasının savaş ortamını sevdiğini belirten İslam Memiş, bu yaşananın gerçek bir savaş değil sadece bir manipülasyon olduğunu iddia etti. Gerçek bir savaş durumunda ons altının 2300 dolara kadar hızla yükseleceğine dikkat çeken Memiş, hala 2000 dolar seviyesinde olan ons altının, savaşa yönelik bilgiler içerdiğini dile getirdi.

Dolar Yatırımcıları Dikkat!

Piyasalar ile ilgili yorumlarına devam eden Uzman İslam Memiş, şu an da 14,50 TL’yi aşmış olan dolar kuruna dikkat çekti. Dolara yatırım yapmak isteyen vatandaşları uyaran Memiş, 13,80 TL seviyesine düşmeden dolar alınmaması gerektiğini vurguladı.

“Gram Altını 850 TL’ye Düşmeden Almayın!”

Her türlü ortamda güvenli liman olarak değerlendirilen altın piyasasına ilişkin yorumlarda da bulunan Uzman Memiş, gram altına yatırım yapmak isteyen vatandaşların 850 TL seviyesini görmeden altın almamaları gerektiğine dikkat çekti.