Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten, vatandaşlara çağrı: Nisan ayı son ay, hazırlıklı olun fırtına kopmak üzere!

2021 yılının eylül ayından itibaren yükseliş trendine giren dolar kuru, beraberinde euro kuru ve altın piyasasının da hareketlenmesine sebep olmuştu. Aralık ayına gelindiğinde hareketliliğin dozu artmış ve dolar kuru 18 TL, euro kuru 20 TL, gram altın ise bin TL seviyesine kadar yükselmişti. O dönem içerisinde, henüz olumsuz gelişmeler yaşanmadan önce vatandaşları piyasalara karşı uyaran Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş söylediklerinin doğrulanmasından sonra vatandaşlar tarafından daha sık takip edilmeye başlandı.

Yeni dönemde Rusya- Ukrayna savaşının ve FED faiz kararlarının baskısı ile tekrar harekete geçen ekonomi piyasalarına dair yorumlarda bulunan Uzman Memiş, bu dönemin geçtiğimiz dönemden çok daha zor geçeceğine dikkat çekti. İki gün önce TÜİK tarafından açıklanmış olan enflasyon verilerine dair de yorumlarda bulunan Uzman Memiş, vatandaşları piyasa gelişmelerine karşı uyardı.

“Açıklanan Enflasyon ile Hissedilen Enflasyon Bir Değil!”

Türkiye İstatistik Kurumu 4 Nisan tarihinde mart ayı enflasyon oranlarını açıkladı. Kurum mart ayı enflasyonunun yüzde 5,46, yıllık enflasyon oranının ise yüzde 61,14 olduğunu duyurdu. TÜİK tarafından yapılan enflasyon açıklamalarından sonra güncel piyasa yorumlarını yayınlayan Uzman İslam Memiş, açıklanan yıllık enflasyon oranının hissedilenden çok daha düşük olduğunu ifade etti.

“Doların Sabit Kalması Mantıklı Değil!”

Enflasyon oranının yüzde 61 olmasına rağmen doların sabit fiyatlardan işlem görmesinin mantıklı olmadığını savunan İslam Memiş, dolar üzerindeki baskılamanın kötü sonuçlara sebep olacağını ifade etti.

“Nisan Ayı Son Ay!”

Piyasalara yatırım yapmak isteyen vatandaşları uyaran Uzman İslam Memiş, nisan ayının piyasalar adına son durgun ay olduğunu iddia etti. Önümüzdeki günlerde gram altın fiyatının 900 TL’nin altına düşeceğini öngördüğünü ifade eden Memiş, düşüşün yaşanması durumunda altına kademeli olarak yatırım yapılabileceğini iddia etti.

Exit mobile version