Ekonomi

Altın yatırımcıları kara kara düşünüyor: gram altın yine bin TL’nin altına düştü! İşte canlı İzmir altın fiyatları…

Bir süre önce tüm dünyada başlayan resesyon endişeleri, kendisini en çok kıymetli metal emtia piyasalarında gösterdi. Aynı şekilde petrol ve kripto para borsasında da etkileri hissedilen resesyon endişelerinin baskıları, merkez bankalarının aldığı kararlar ile birleşince bilhassa sarı metalde, yani altında fiyat düşüklüğüne neden oldu. Son üç haftadır karamsar bir tablo çizen altın ürünleri, bugün değer kazansa da eski seviyesine ulaşamadı.

ONS ALTINDA GİDİŞAT AŞAĞI YÖNLÜ

Son üç haftadır değer kaybı ile dikkat çeken ons altın, bugün saat 11.10 itibariyle bin 704,24 dolar seviyesine kadar geriledi. Gün içerisinde yüzde 0,19 oranında değer kazansa da eski seviyesine ulaşamayan ons altın, bugün ortalama bin 697,91 dolardan işlem gördü. Öte yandan ons altının bugün gördüğü en düşük seviye bin 691,86 dolar olurken; en yüksek seviye ise, bin 705,17 dolar oldu.

GRAM ALTINDA BİN TL’NİN ALTI GÖRÜLDÜ

Geçtiğimiz hafta bin TL’nin altına düşmesine karşın, hafta başında fiyatında toparlanma görülen gram altında bir kez daha aşağı yönlü hareketlilik başladı. Bugün itibariyle yüzde 0,14 oranında değer kazanmasına rağmen, bin TL seviyesine ulaşamayan gram altın, saat 11.10 itibariyle 999 lira 82 kuruştan işlem görmeye başladı. Gram altındaki değişiklikten etkilenen çeyrek altın, şu an itibariyle bin 614 lira 72 kuruş seviyesine ulaşırken, 22 ayar altın 915 lira 84 kuruş; cumhuriyet altını 6 bin 678 lira 82 kuruş; yarım altın 3 bin 226 lira 61 kuruş; tam altın ise 6 bin 453 lira 21 kuruştan işlem görür hale geldi. Öte yandan analistler sarı metaldeki gidişatı kasvetli olarak değerlendirdiği için altındaki düşüşün bir süre daha devam edeceği düşünülüyor.