Ekonomi

Altınay Savunma Teknolojileri, halka arz ile yeni bir döneme giriyor!

Son dönemde SPK'nın onay verdiği şirketler arasında yer alan Altınay Savunma Teknolojileri, halka arz sürecine hazırlanıyor. İşte şirketin halka arzı ile ilgili detaylar ve gelecek hedefleri...

Altınay Savunma Teknolojileri, halka arz tarihini 8-9-10 Mayıs 2024 olarak belirledi. Şirket, halka arzda toplamda 58.823.530 nominal/adet hisse satışa sunacak. Bu hisselerin 35 milyon 294 bin 118 TL nominal değerdeki kısmı sermaye artışı kapsamında, 23 milyon 529 bin 412 TL nominal değerdeki kısmı ise ortak satışı kapsamında olacak.

Halka arz detayları ve tahsisat

Altınay Savunma Teknolojileri’nin halka arz fiyatı 32,00 TL olarak belirlendi. Halka arz öncesinde mevcut sermaye 200 milyon TL iken, halka arz sonrası bu miktar 235 milyon 294 bin 118 TL’ye çıkacak. Halka arzda satışa sunulacak payların yüzde 69’u yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 30’u yurt içi kurumsal yatırımcılara, yüzde 1’i ise Altınay Grubu çalışanlarına tahsis edilecek. Şirketin halka açıklık oranı ise yüzde 25 olarak belirlendi.

Şirket profili ve faaliyet alanları

Altınay Savunma Teknolojileri, savunma teknolojilerine yönelik projeler geliştiren bir şirkettir. 2014 yılında kurulan şirket, hareket kontrol sistemleri, insansız sistemler, deniz sistemleri, silah sistemleri, mühimmat imha ve kritik üretim sistemleri alanlarında faaliyet göstermektedir. Şirketin bağlı ortaklıkları arasında DASAL Havacılık Teknolojileri ve TAAC Havacılık Teknolojileri bulunmaktadır. Altınay Savunma Teknolojileri’nin ortaklık yapısında ana ortak şirket paylarının yüzde 80’ini Hakan Altınay’a aittir.

Ziraat Yatırım tarafından payların Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamasından itibaren 15 gün süre ile fiyat istikrarı planlanmaktadır. Fiyat istikrarı işlemlerinde yabancı kaynaklar kullanılacak ve bu işlemler halka arz gelirinden belirli bir oranda finanse edilecektir.

Altınay Savunma Teknolojileri’nin halka arzı, savunma teknolojileri sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin halka açılmasıyla ilgili önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.