Altında hareketlenmeler başladı; bin TL seviyesi bir kez daha geride kaldı! İşte canlı İzmir altın fiyatları….

Geçtiğimiz haftayı merkez bankalarının baskıları nedeniyle düşüşte geçiren altın ürünleri, yeni haftayı da pek parlak açmadı. Bu gidişata rağmen değerini koruyan gram altın, güne değer kaybı yaşamadan başlayan altın ürünlerinden biri oldu.

ONS ALTINDA DEĞER KAYBI GÖRÜLDÜ

Bir süre önce düşmeye başlamış olan ons altın, geçtiğimiz haftayı değer kazanarak kapatmıştı. Bu haftayı bir kez daha değer kaybederek açan ons altın, güne yüzde 0,19 oranında değer kaybı ile başladı. Saat 10.41 itibariyle bin 710,74 dolardan işlem gören ons altın, gün içerisinde ortalama bin 711,21 dolardan işlem gördü. Öte yandan ons altının bugün gördüğü en düşük seviye bin 707,97 dolar olurken; en yüksek seviye bin 714,5 dolar oldu.

GRAM ALTIN DEĞERİNİ KORUDU

Geçtiğimiz haftayı değer kaybı ile geçiren gram altın, haftanın son işlem gününde değerinde bir toparlanmaya gitmiş ve bin TL’nin üzerine çıkmıştı. Yeni işlem haftasını da aynı değerden açan gram altın, ulaştığı bin 2 TL seviyesini bugün de korudu. Gün içerisinde ortalama bin 2 lira 95 kuruştan işlem gören gram altın, en düşük bin 1 lira 7 kuruştan; en yüksek ise, bin 5 lira 17 kuruştan işlem gördü.

ALTIN ÜRÜNLERİNDE DURAĞANLIK DEVAM ETTİ

Bir süredir sabit fiyat aralığında seyreden altın ürünleri, haftanın ilk işlem gününde de seyrini sürdürdü. Saat 10.41 itibariyle çeyrek altın bin 618 lira 99 kuruştan işlem görürken, 22 ayar altın 918 lira 27 kuruştan; cumhuriyet altını 6 bin 696 lira 52 kuruştan; yarım altın 3 bin 238 lira 4 kuruştan; tam altın ise 6 bin 476 lira 8 kuruştan işlem görür hale geldi.

Exit mobile version