Altının sert düşüşü İslam Memiş’i harekete geçirdi; yeni video geldi, gram altının gidişatı netleşti! “Sakın altın ile borçlanmayın!”

Geçtiğimiz haftayı bin 20 TL civarında kapatan gram altının bu haftaya bin 7 TL civarından başlamasının ardından bir video çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, çektiği videoda gram altına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ardından piyasalara ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulunan İslam Memiş, gram altın ile borçlanmaması konusunda vatandaşa seslendi.

İSLAM MEMİŞ’İN GÜNDEMİNDE GRAM ALTIN VARDI

Bu hafta düşüşe geçmiş olan gram altına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan İslam Memiş, “Gram altın 1.005 lira olsa da bankadan ya da fiziki olarak yatırımcı 1017 liradan gram altın alıyor.  10-15 lira makas aralığı var. 1.000 liraya gram altın almak için gram altının 985 liraya gerilemesi gerekiyor. Ben bu ihtimali zayıf görüyorum. Gram altın hem dolardan hem de onstan besleniyor. Şu anda ons altın fiyatındaki baskılanmadan dolayı düşüyor. Önümüzdeki yıl düğün yapacaklar, borcu olanlar uzun vadede bunu fırsat olarak kullanabilirler. Yılsonu gram altın 1.400 lira tahminim değişmedi. Doların karşısındaki tüm enstrümanlarda manipüle edilmiş fiyatlar görüyorum. Yatırım için bu enstrümanları ön planda tutuyorum” ifadelerini kullandı. Ardından gram altın yatırımcısına seslenen Memiş, “İçeride gram altın yatırımcısı mecburen doları da takip etmek zorunda. Teknik olarak gram altın/TL fiyatında 1,012 güçlü bir destek, yukarıda ise 1,038. Gram altın yatırımcısı şuna dikkat etmeli, ekranlarda gördüğü rakamlar ile kapalı çarşı ya da bankalarda 10-15 TL’lik bir makas aralığı var” dedi. Gram altın ile ilgili son olarak; “Gram altında düşüşleri zor görüyorum, özellikle bin TL altına çok zor. Zirveler görebiliriz. Gram altın 1.200 TL ve devamında 1,450 TL olabilir. Önümüzdeki sene düğün yapacak olanlar önümüzdeki birkaç haftayı iyi değerlendirmeli. Dünya genelinde bir kriz var. Altın fiyatlarında farklılıklar görebiliriz. Özellikle de yılın son döneminde. Vatandaşlarımızın altın olarak borçlanmaması da çok önemli” diyerek, uyarılarda bulundu.

İSLAM MEMİŞ, PİYASADAKİ DURUMLARI DA DEĞERLENDİR

Merkez Bankası’nın gerçekleştirdiği 100 baz puanlık indirimin ardından piyasalara ilişkin de açıklamalarda bulunan İslam Memiş, konuyla ilgili; “Artık resesyonun fiyatlamalara ve piyasalara yansımasını göreceğiz. Enerji krizi Avrupa’yı yakıp kavuruyor. Avrupa bu krizi yılın son çeyreğinde daha çok hissedecek. Şirket batakları oluşacak. Eylül itibariyle küresel para piyasalarında çok farklı gelişmeleri konuşacağız” dedi. Ardından yeni dünya düzenine dikkat çeken Memiş, “Yeni dünya düzeninde sanal alışveriş ön planda olacak. İnsanlar kredi kartlarından ya da banka kartlarından alışveriş yapıyorlardı. Artık banka müşteri hizmetleri arayacak ve sanal kredi kartınızı kuralım, cip krizinden dolayı size ATM ya da kredi kartı gönderemiyoruz diyecekler. İnsanları sanal varlık üzerinden yeni bir dijital hayata hazırlıyorlar. Bütün işlemleri online yapacaklar. ATM ve kredi kartı kullanmayacaklar” açıklamalarında bulundu.

Exit mobile version