Amazon güvenlik açıklarını kullanan Flipper Zero cihazının satışını yasakladı

Oyun konsollarını hackleyen, kredi kartlarını kopyalayan, garaj kapılarını açabilen, otomobil kapılarını kilitleyen, iPhone ve Android cihazlarına erişim sağlayan bir cihaz olan Flipper Zero, TikTok’ta popülerlik kazanarak dikkat çekiyordu. Ancak, bu cihazın satışı Amazon tarafından yasaklandı.

İlk kez 2020 yazında piyasaya sürülen Flipper Zero, 169 dolara satılıyordu ve aslında insanları kandırmak amacıyla tasarlanmamıştı. Ancak, sosyal medyada paylaşılan videolarda, cihazın kullanıcıları tarafından restoran ekranlarını kapatma, kartlı kapıları açma ve araçları kilitleme gibi şaka amaçlı kullanımları görülmekteydi.

Eğlence amaçlı üretilmişti

Cihazın kullanımının sadece eğlence amaçlı olmadığı ortaya çıktı. Bazı kullanıcılar, cihazı kötü amaçlı olarak kullanarak finansal dolandırıcılık da dahil olmak üzere çeşitli suçlara karıştı. Flipper Zero, akıllı telefonlar dahil olmak üzere çeşitli cihazlardan kredi kartı bilgilerini çalabiliyordu. Ayrıca, otel odalarının kapılarını açma yeteneği de bulunmaktaydı.

Amazon, cihazın potansiyel tehlikelerini dikkate alarak üçüncü taraf satıcılara, bu ürünün satışını durdurmaları yönünde bir uyarı gönderdi. Amazon, kart kopyalama cihazlarının satışını veya listelenmesini yasaklayan politikasına uygun olmadığı gerekçesiyle Flipper Zero’nun satışını durdurdu. Bildiride, satıcıların sundukları ürünlerin tüm yasalara, düzenlemelere ve Amazon politikalarına uygun olması gerektiği vurgulandı.

 

Exit mobile version