Amazon’dan Türkiye’ye 100 milyon dolarlık yatırım: Tuzla’da lojistik üssü kuruluyor

Dünyanın en büyük alışveriş şirketlerinden biri olan e-ticaret devi Amazon, Türkiye’ye büyük miktarlarda yatırım yapacağını açıkladı. Bloomberg haberine göre, sık sık Türkiye’ye büyük önem verdiklerini belirten Amazon, 100 milyon dolarlık bir yatırım ile Türkiye’ye bir lojistik üssü kuracak. Dev alışveriş şirketi son dönemlerde artan müşteri taleplerini karşılama hedefiyle Türkiye’de lojistik üssü kurma kararı aldı. Söz konusu habere göre Amazon Türkiye’deki lojistik üssünü Tuzla’da kuracak ve kurulacak olan bu üs için mühendislik, muhasebe, insan kaynakları, bilgi işlem (IT) ve operasyon fonksiyonları için işe alım süreçlerini de başlattı.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu’nun Açıklamaları

Amazon’un Türkiye’ye 100 milyon dolarlık yatırım yaparak kuracağı lojistik üssüne ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, “Hep vurguladığımız gibi güçlü, dayanıklı ve hızlı büyüyen ekonomisi ile Türkiye, eşsiz stratejik konumu, üretim kabiliyetleri, geniş yetenek havuzu, lojistik altyapısı ve liberal yatırım ortamı gibi avantajları sayesinde uluslararası yatırımcıların odağında” dedi. Dağlıoğlu açıklamasının devamında ise “Ar-Ge, tasarım, üretim, lojistik, eğitim ve yönetim gibi birçok alanda uluslararası yatırımcıların faaliyetleri için bölgesel bir merkez olma özelliği taşıyoruz” dedi.

Amazon Avrupa Sorumlu Başkan Yardımcısının Açıklamaları

Türkiye’de, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nden gelen açıklamaların yanı sıra konuya ilişkin bir açıklama da Amazon Avrupa Operasyonları Sorumlu Başkan Yardımcısı Stefano Perego’dan geldi. Perego ise açıklamasında “Türkiye’deki ilk lojistik üssümüzün açılışını İstanbul’da yapmanın mutluluğunu yaşarken, bu vesileyle Türkiye’ye olan güvenimizin de altını çizmek istiyoruz. Tatmin edici ücret ve yeni haklar ile modern ve güvenli bir çalışma ortamı sunarak ilk senemizde yaratacağımız bini aşkın yeni iş fırsatı için son derece heyecanlıyız” dedi. Amazon, kurulacak olan lojistik üssünde, halihazırda çalıştığı dağıtım firmaları ile ortaklığına devam edecek.

Exit mobile version