Ambulans sürücüsü olmak isteyenler dikkat: Bu şartları sağlayanlar başvuru yapabilirler!

Türkiye’de iş arayan vatandaşlar için çeşitli ilanlar yayınlanıyor. Belediyeler de bu sene içerisinde personel eksikliğini gidermek için farklı kadrolarda ilanlar veriyorlar. Son olarak ambulans şoförü alımı için ilan verildiği öğrenildi. İlandaki şartları taşıyan adaylar, 15 Kasım 2021 tarihine kadar başvuru işlemlerini yapabilirler.

Tokat Erbaa Karayaka Belediyesi ambulans şoförü alımı için ilan verdi. Belediye tarafından verilen ilanda ilkokul mezunu olanların kadroya başvurabileceği belirtildi. Ambulans şoförü olmak isteyen adaylar Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) resmi internet sitesinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler. 11 Kasım tarihinde İŞKUR üzerinden yayınlanan ilana başvurular 15 Kasım tarihinde sona erecek.

Başvuru Şartları nelerdir?

a) Türk Cumhuriyeti Vatandaşı olmak.
b) 18 yaşını tamamlamış olmak.
c) Kamu haklarından mahrum olmamak.
d) Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edinim ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
e) İlanın yayınlandığı tarihte; her hangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.
f) Yapılacak güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak.
g) Her aday, Türkiye İş Kurumunda (İŞKUR) yayımlanan listede belirtilen bir işyeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.
h) Adayların, başvurunun son günü itibariyle duyurumuz ve ekinde yer alan tabloda meslek kollarına uygun olarak talep edilen öğrenim durumu ve özel şartlara haiz olmak.
i) Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan, kura, sınav ve atama süreçlerinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir.
j) Özel kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak.
k) Her hangi bir meslek için işe alınan işçi, işin veya işyerinin gerektirdiği durumlarda, mümkün olduğunca işçinin sahip olduğu bilgi, beceri, ehliyet veya belge de dikkate alınarak diğer iş veya alanlarda da çalıştırılabilir.
l) Diğer hususlarla ilgili mevzuat/yönetmelik hükümlerine göre hareket edilecektir.
m) Ambulans Sürücüsü ilanına başvuruda bulunmak isteyen adayların esnek çalışma saatlerine uyumlu olması gerekmektedir.

Exit mobile version