“Amerika’nın desteği ile iktidara geldik” diyen AK Partili Ethem Sancak, İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi

İktidara olan yakınlığı ile bilinen iş insanı Ethem Sancak, dün Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen bir konferansta dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Söz konusu açıklamalarında Türkiye’nin NATO ile olan ilişkilerine değinen ve Türkiye’nin NATO’dan çıkacağına ya da atılacağına dair iddialarda bulunan Sancak, öte yandan “Biz Amerika’nın desteği ile iktidara geldik” sözlerini dile getirmişti. Sancak, dikkat çeken bu sözlerinin ardından AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu tarafından, tedbirli olarak kesin ihraç istemi ile İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Ethem Sancak Ne Demişti?

Dün Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde katıldığı bir konferansta dikkat çeken açıklamalarda bulunan, iktidara yakınlığı ile bilinen iş insanı Ethem Sancak, buradaki açıklamalarında “Biz Amerika’nın desteği ile iktidara geldik” sözlerini dile getirmişti. Aynı zamanda AK Parti üyesi de olan Sancak buradaki açıklamalarının devamında ise “Taç giyen baş akıllanır. One minute olayında rest çektik. Batının pranga sistemine kafa tutmaya başladık. Bunu devirebilmek için en son içimize sızdırdıkları FETÖ, 15 Temmuz darbesini yaptı. Biz milletimizin desteği ile bunları yendik” sözlerini dile getirmişti. Sancak’ın açıklamaları sosyal medyada da geniş yankı bulmuştu.

“Bayraktar’ların Böyle Kullanılacağını Bilmiyorduk”

Daha önce de yakın bir tarihte tartışmalı bir açıklamada bulunan Sancak, Rusya’nın Ukrayna’daki işgal harekatının başladığı ilk dönemlerde bir Rus kanalına verdiği röportajda, SİHA’lara ilişkin olarak “Bayraktar’ları satarken böyle kullanılacağını bilmiyorduk. Rusya ile müttefikiz. S-500 yapacağız, uzaya çıkacağız. 2 gündür Moskova’dayım, 10 – 20 yıllık stratejik ilişkiler geliştiriyoruz” sözlerini dile getirmişti. Rus kanalına vermiş olduğu söz konusu röportajla da sosyal medyanın diline düşen Sancak, “Amerika’nın desteği ile iktidara geldik” sözleri sonrasında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu tarafından İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Exit mobile version