AnadoluJet adını değiştirdi: AJET 10 yılda 200 uçaklık filo kurmayı hedefliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Hava Yolları’nın yüzde 100 iştiraki olan “AJET” Hava Taşımacılığı Anonim Şirketi’nin Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gerçekleşen lansmanına katıldı.

Uraloğlu, konuşmasında, hava yolu ulaşımının sadece mesafeleri kısaltmakla kalmayıp, aynı zamanda kültürel birliktelik ve toplumlar arasında dostluk köprüleri kurarak dünya sosyal ve ekonomik refahının belirleyici bir unsuru olduğunu vurguladı. Havacılığın uluslararası ekonomik iş birlikleri ve dış ticaretin gelişmesinde kilit bir rol oynadığını belirten Uraloğlu, şunları ifade etti:

“Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarının ortasındaki stratejik konumuyla ülkemiz, gelişmiş pazarlarla gelişmekte olan pazarlar arasındaki uçuş rotaları üzerinde yer alıyor. Sadece 4 saatlik uçuş süresiyle 1,4 milyar insanın yaşadığı ve 8 trilyon 600 milyar dolar ticaret hacmi bulunan 67 ülkenin merkezinde avantajlı bir konumda bulunuyor. Ülkemiz, havacılık alanında dünyanın transit merkezi olma yolunda hızla ilerliyor.”

Sivil havacılık sektörünün önünü açtı

Sivil havacılık politikası kapsamında sektörün özel işletmelere açılmasıyla birlikte havacılık faaliyetlerinin hızla büyüdüğünü belirten Uraloğlu, şu şekilde devam etti:

“Öncelikle sektörde çeşitliliğe gidilmesi yönündeki projemiz ile THY’nin yanı sıra yeni firmalar da tarifeli seferlere başladı. Rekabet ortamı sayesinde düşen maliyetler, atıl havaalanlarımızın yenilenerek aktif hale getirilmesi ve yeni yapılan havalimanları ile iç ve dış hat yolcu sayımızda çok önemli artışlar oldu.”

Aktif havaalanı sayısı 57

Uraloğlu, aktif havalimanı sayısının 2002’den bu yana 26’dan 57’ye çıktığını ve terminal kapasitesinin 55 milyondan 337 milyon 450 bin yolcuya ulaştığını belirtti. Ayrıca, dış hatlarda 50 ülkede 60 noktaya uçuş gerçekleştirildiğini, uçuş ağlarına 283 yeni nokta ekleyerek 130 ülkede 343 noktaya ulaşıldığını açıkladı. Uraloğlu, bu süreçte toplam hava aracı sayısının yüzde 270 artışla 1813’e ulaştığını ifade etti.

“Dünyada Ulaşamadığımız Hiçbir Nokta Kalmayacak” hedefiyle hareket ettiklerini vurgulayan Uraloğlu, Türkiye’nin havacılık alanında bölgesinde lider ve küresel bir havacılık merkezi olduğunu söyledi. 2018 yılında hizmete sunulan İstanbul Havalimanı’nda açıldığı günden bu yana 177 milyonu aşkın yolcu trafiğinin gerçekleştiğini belirten Uraloğlu, Çukurova Bölgesel, Yozgat, Bayburt-Gümüşhane Havalimanları ve yenilenen Trabzon Havalimanı’nda çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Sabiha Gökçen’de 2. pist tamamlandı

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın faaliyet kapasitesini ikiye katlayacak 2. pistin tamamlandığını belirten Uraloğlu, Cumhurbaşkanı’nın teşrifleriyle kısa bir süre içinde hizmete açmayı planladıklarını ifade etti.

Uraloğlu, havacılık sektöründeki değişim ve dönüşümde Türk Hava Yolları’nın önemli bir rol oynadığını söyleyerek, AJET Havayolu İşletmesi’nin Türk sivil havacılığına önemli hizmetler vermiş bir şirket olduğunu belirtti. AnadoluJet markasının küresel standartlarda düşük maliyetli bir hava yolu olarak rekabetçi konumunu güçlendirmek amacıyla “AJET Hava Taşımacılığı Anonim Şirketi” altında faaliyetlerine devam edeceğini açıkladı.

Uçmayan kalmasın

AJET’in “Uçmayan Kalmasın” misyonunu daha da ileriye taşıyarak Türkiye’nin turizmine ve ekonomisine daha fazla katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Uraloğlu, 10 yıl içinde 200 uçaklık filoya ulaşma hedefiyle büyüme stratejilerini açıkladı. İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer Anadolu şehirlerinin yurt dışı bağlantılarını artırmayı amaçlayan AJET’in, hem yurt içinde hem yurt dışında sefer ve uçuş noktalarının artacağını söyledi. Uraloğlu, “AJET, ülkemizin geleceğe açılan kanatlarını daha da büyütecek ve küresel marka değerini daha yükseklere taşıyacaktır” dedi.

 

Exit mobile version