Android kullananlar dikkat! Hackerların yeni hedefi sizsiniz

Google ve diğer birçok şirket tarafından geliştirilen Android işletim sistemi, siber saldırılar konusunda kullanıcılarına dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulunuyor. Uzmanlar, Android işletim sistemine sahip akıllı telefonların siber saldırıların hedefi haline geldiğini belirtiyor.

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre, yeni geliştirilen zararlı yazılımlar aracılığıyla kişilerin parmak izi ve yüz tanıma sistemlerinin ele geçirilerek şifre ve verilerinin çalındığı bildiriliyor.

Chameleon Android banka virüsü olarak da bilinen zararlı yazılımlara karşı uzmanlar uyarıda bulunuyor. Uzmanlar, bu yazılımların gerçek bir banka şubesi gibi göründüğünü ve kullanıcıların gerekli izinleri verdiklerini belirterek, daha sonra hackerların cihaza erişerek bütün bilgilere ulaşıp banka hesaplarını boşaltabildiklerini ifade ediyorlar.

Uzmanlar, bu zararlı yazılımların Android 13’teki güvenlik önlemlerini bile alt edebileceğine dikkat çekiyor. “Şifrenizi girerek telefonu açarsanız, hackerlar bütün bilgilerinize erişebilir ve bankacılık uygulamaları üzerinden hassas verilerinizi kullanabilirler. Kendi hesaplarına para gönderebilirler ya da internet üzerinden satın alım gerçekleştirebilirler” uyarısında bulunuyorlar.

Uzmanlar, bu tür siber saldırılardan korunmak için şu önerilerde bulunuyor:

 

Exit mobile version