Ani işitme kaybı yaşayanlar dikkat! Korona testi yaptıranlar pozitif çıkıyor

Türkiye mutasyonlu virüslerin ülkesi mi oldu? Her geçen gün bilim insanlarından virüs çeşitleri ile ilgili yeni bilgiler geliyor. Yapılan araştırmalarda bazı varyantların farklı belirtileri ortaya çıktı…

Gelen son bilgiye göre Eskişehir ve Ankara’da görevli olan Kulak Burun Boğaz uzmanlardan oluşan 3 kişilik ekip, yapılan araştırma sonuçlarını ortaya koydu. Ekibin yaptığı araştırma sonucunda salgın dönemine ani işitme kaybı yaşayanların sayısının her geçen gün arttığı ve bu hastaların yarısında koronavirüs görüldüğü ortaya çıktı. Konuyla ilgili yapılan araştırmanın sonuçları Amerikan Otolarengoloji Dergisi’nde yayımlandı.

ANİ İŞİTME KAYBI İLE GELENLERİN YARISI POZİTİF ÇIKIYOR

Çalışmayı yürüyen Doç. Dr. Vural Fidan hastalarda çeşitli değişikliklere yol açtığını ifade etti. Ani işitme kaybı durumunun kendileri için önemli olduğunu ifade eden uzman isim şunları söyledi:

“Ani işitme kaybı erken dönemde tanı ve tedavisi yapılması gereken bir hastalıktır. 1 Nisan-30 Eylül 2019 ile Kovid-19’un yaşandığı 1 Nisan-30 Eylül 2020 tarihleri arasında ani işitme kaybına bağlı olarak sıkıntı yaşayan grupları değerlendirdik. Kovid-19’un sinir hücrelerini tutucu özelliğinden dolayı ani işitme kaybı geçiren hasta sayısında yüzde 50’ye yakın bir artış tespit ettik. Ani işitme kaybıyla gelen hastaların yarısından fazlasında Kovid-19 semptomlarının olduğunu ve bu hasta grubunda PCR testlerinin de pozitif olduğunu gördük. Bu hastaların hem ani işitme kaybıyla ilgili tedavisini hem de Covid-19 tedavisini yapmaya çalıştık”

BU SIKINTILI BİR DURUM

Hastaların koronavirüse yakalanma endişesi ile hastaneye geç başvurduklarını ifade eden Fidan, sözlerine, “Bu, tedavinin etkinliği açısından bizi sıkıntıyı sokacak bir durum. Hastaların, yaşadıkları ani işitme kayıplarında durumun geçici olduğunu düşünmeden mutlaka hekimlere ulaşması gerekiyor” şeklinde devam etti.

Exit mobile version