Ankara, İstanbul, İzmir fiyatları açıklandı! Bayram kabusu: Büyük zam geldi

Ramazan Bayramı’nın ilk günü geldiğinde, sürücülerin cebini yakacak bir haberle karşılaştılar: akaryakıt fiyatları yeniden güncellendiği belirtilerek brent petrol fiyatları, uluslararası piyasada 90 doların üzerine çıktığı ve Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarını da etkiledi ve sürücülerin yakıt masraflarında artış yaşanmasına neden olduğu belirtildi.

ÖTV Düzenlemesiyle Fiyatlarda Büyük Artış

Konu ile ilgili olarak 2024 yılıyla birlikte getirilen ÖTV düzenlemesi, Türkiye’de benzin ve motorin litre fiyatlarına büyük bir zam olarak yansıdığı ifade edilerek sürücüler, akaryakıt istasyonlarına gittiğinde karşılarına çıkan fiyat etiketlerindeki yükselişi görünce şaşırmazken ÖTV düzenlemesi sonrası benzin ve motorin fiyatlarında yaşanan bu artış, sürücülerin bütçelerini olumsuz yönde etkilediği vurgulandı.

Akaryakıt fiyatlarındaki güncellemeler sadece büyük şehirlerde değil, Türkiye genelinde hissedildi. İzmir, İstanbul ve Ankara gibi büyük metropollerde de benzin ve motorin fiyatları yeniden belirlendiği ifade edilerek sürücüler, bu fiyat değişikliklerinin ardından daha fazla yakıt masrafıyla karşılaşacaklarını bildikleri paylaşıldı.

Benzin, Motorin ve LPG Fiyatları

Tüm bunlarla beraber 11 Nisan Perşembe günü geldiğinde, sürücüler akaryakıt fiyatlarında bir kez daha değişiklik yaşandığını görürlerken bu tarihte benzin, motorin ve LPG litre fiyatları yeniden güncellendiği ve artık sürücüler, yakıt alırken daha fazla ödeme yapmak zorunda kaldıkları ifade edildi.

Birbiri ardına gelen zamların ardından, sürücüler motorin fiyatlarına yapılan bir indirimle biraz rahatladılar. Ancak bu rahatlama kısa sürdü çünkü daha sonra benzin ve motorin fiyatlarında yeniden artış yaşandı. Sürücülerin umutları, akaryakıt fiyatlarının istikrar kazanması yönündeydi ancak bu umutlar bir kez daha suya düştü.

İSTANBUL ANADOLU YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Anadolu Yakası’nda benzin fiyatı: 43.47 TL
İstanbul Anadolu Yakası’nda motorin litre fiyatı: 42.07 TL
İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası’nda 22.04 TL

İSTANBUL AVRUPA YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Avrupa Yakası’nda benzin fiyatı: 43.56 TL
İstanbul Avrupa Yakası’nda motorin litre fiyatı: 42.14 TL
İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası’nda 22.10 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

Ankara’da benzin litre fiyatı: 44.42 TL
Ankara’da motorin litre fiyatı: 43.00 TL
Ankara’da LPG litre fiyatı: 22.35 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

İzmir’de benzin litre fiyatı: 44.62 TL
İzmir’de motorin litre fiyatı: 43.20TL
İzmir’de LPG litre fiyatı: 22.90 TL

Exit mobile version