Editörün SeçtikleriEkonomi

Ankara İstanbul İzmir’deki annelere müjde! Aylık 11.339 TL verilecek: PTT’den hemen alabilirsiniz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabı üzerinden çok önemli bir açıklama yaptı. Bakan Işıkhan açıklamalarında çalışan annelere yönelik önemli bir destek programının ayrıntılarını aktardı. Bakan Işıkhan açıklamalarında çalışan annelerin istihdamda kalmalarını ve çocuk bakımı nedeniyle iş gücünden uzaklaşmalarının önüne geçilmesini hedeflemek amacı ile yeni bir yardım başlatıldığını belirtti.

325 AVRO VERİLECEK

Bakan Işıkhan’ın açıklamalarında Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla başlatılan destek programı kapsamında; Ankara, İstanbul ve İzmir’de yaşayan çalışan annelere 12 ay boyunca 325 avro (11.339 TL) destek sağlanacağını ifade ederek annelerin çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmalarının önlenmesine katkıda bulunmanın amaçlandığını aktardı.

7 BİN KADINA VERİLECEK

Projenin hedefi, toplamda 7 bin kadın çalışan annenin bu destekten faydalanmasını sağlamak olduğu belirtilerek böylece, eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvik edilmesiyle kayıtlı kadın istihdamının artırılması hedeflendiği ifade edildi. Bu noktada  Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi II (EDU-CARE II) kapsamındaki başvurular, e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebileceği belirtilerek başvuru linkine ulaşmak için Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden bilgi alınabilir.

Başvuru yapmak için “https://uyg.sgk.gov.tr/AvrupaBirligiveDisIliskilerProjePortali/EducareBasvuru/home.xhtml?faces-redirect=true” web adresini kullanabilirsiniz.