Ankara İstanbul yolu açık mı? İstanbul Ankara otoyolu son durum ne?

Yaklaşık olarak 5 gündür Türkiye’nin her şehrini etkisi altına alan kar yağışından sonra, yetkili kurumlar tarafından birçok tedbir alınmıştı. İstanbul Valiliğinin yapmış olduğu, İstanbul içi motokuryelik ve scooter kullanımının yasaklandığı açıklamasından sonra Karayolları Genel Müdürlüğü de birçok yol da buzlanmanın olduğuna ve yoğun kar yağışı sebebi ile bazı yolların kapatıldığına dair son dakika açıklamasında bulundu.

Karayolları Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu yol kısıtlaması açıklamasından sonra hali hazırda yolda olan ya da çeşitli sebeplerden ötürü yola çıkmak zorunda olan vatandaşlar, yol kapatma açıklamasının hangi güzergahlar için geçerli olduğunu araştırmaya başladılar. Müdürlüğün yaptığı açıklama ile birlikte trafiğe kapatılan yolların bilgisi, net olarak kamuoyu ile paylaşıldı.

Karayolları Genel Müdürlüğü İstanbul- Ankara Yolunu Trafiğe Kapattı!

Tüm yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı sebebi ile yurdun farklı bölgelerinde çeşitli önlem kararları alındı. Alınan kararlar neticesinde, vatandaşların can güvenliği sebebi ile bazı yolların kapatıldığı duyuruldu.

Karayolları Genel Müdürlüğü, son dakika açıklaması yaparak hangi yolların trafiğe kapatıldığını ilan etti. Buna göre günlerdir yoğun kar yağışının etkisinde olan İstanbul- Ankara Otoyolu Bolu Dağı Geçidi’nin İstanbul yönünün, geçici bir süre için trafiğe kapatıldığı öğrenildi.

Trafik Akışı D100 Yönüne Aktarıldı!

Bolu Dağı Geçidi’nin İstanbul istikametinin, trafiğe kapatıldığını öğrenen sürücüler trafik akışının nereden sağlanacağını araştırmaya başladı. Karayolları Genel Müdürlüğü yapmış olduğu son dakika açıklaması ile bu konuya da bir açıklık getirdi.

Karayolları Genel Müdürlüğü trafiğe kapatılan Bolu Dağ Geçidi İstanbul yönü için izlenen trafik rotasının, Abant Kavşağı çevresinden D100 yoluna aktarıldığını duyurdu.

Yol Temizlenene Kadar Kapalı!

Karayolları Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu trafik kısıtlaması açıklamasına göre İstanbul- Ankara Otoyolu’nun sol şeridinde ciddi miktarda kar birikintisinin olduğu öğrenildi. Buna göre Müdürlük, biriken karların temizlenerek yolun genişlemesinin sağlanmasından sonra trafik akışının tekrar sağlanacağını bildirdi.

Trafiğe kapatılan İstanbul- Ankara Otoyolu Bolu Dağı Geçidi’nin, tekrar ne zaman faal olacağına dair henüz resmi bir saat açıklaması yapılmadı.

Exit mobile version