Ankara, İzmir ve Mersin’de yaşayan vatandaşların dikkatine: 190 bin TL karşılığında ev sahibi olmanız mümkün! 2022 konut satış fiyatları

Geride bıraktığımız yılına aralık ayında dolar kurunun 18 TL, euro kurunun 20 TL ve gram altının 1.082 TL seviyesine kadar yükselmiş olması, pek çok hizmet sektörüne yüksek oranlı zamların yansımasına sebep oldu.

2021 yılının son haftalarında yaşanan piyasa gelişmelerini en çok hisseden sektörlerden biri emlak sektörü oldu. Yeni dönemde kendi evinin sahibi olmak isteyen vatandaşlar hem sıfır dairelerin hem de daha önceden kullanılmış dairelerin satış fiyatlarına yapılan zamlar karşısında, ev sahibi olma hayallerini ertelemek zorunda kaldılar. Bir kısım vatandaş, ev sahibi olabilmek için bankalardan nakit desteği almak istedi ancak olumsuz ekonomik gelişmeler, banka konut kredilerinin de faiz oranlarını yükseltmiş olduğu için vatandaşların bu istekleri de olumlu cevap alamadı.

2022 yılına girilmesi ile birlikte piyasalarda ki dengesiz hareketlerin devam ediyor oluşu, ev sahibi olmak isteyen vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmemesine yol açtı. Bu noktada vatandaşların yardımına, kamu bankalarından biri olan Ziraat Bankası yetişti. Banka, yeni dönemde kendi evinin sahibi olmak isteyen vatandaşlar için banka satışlı konutlarını ilan etti.

Ziraat Bankası Nasıl Konut Satışı Yapıyor?

Bankalar, kendi bünyelerinden yüksek miktarlarda kredi çekmek isteyen vatandaşlardan konut teminatı alabiliyor. Vatandaşın banka kredisini ödeyememesi durumunda, bankalar teminat olarak aldıkları evlere, el koyma hakkına sahip oluyorlar. Böylelikle bankalar tarafından el konulmuş olan konutlar, yılın belirli dönemlerinde banka tarafından satışa çıkarılıyor.

Bankalar aracılığı ile satışa konan konutlar, ihale usulü ile satışa sunuluyor. Emlak sektöründe satılan konutlara göre çok daha düşük fiyatlarda alıcı bulan banka konutları, en yüksek fiyatı veren müşteriye satılıyor.

Ankara, İzmir ve Mersin’de Kaçırılmayacak Konut Fırsatları!

Yeni dönemde çeşitli sebeplerden ötürü banka kredisini ödeyememiş olan vatandaşların konutları, Ziraat Bankası aracılığı ile satışa sunuldu. Bankanın Türkiye’nin dört bir yanında satışa sunduğu konutlar arasında, Ankara, İzmir ve Mersin satışlı konutlar göze çarpmayı başardılar. Bankanın ilgili illerde satışa çıkardığı konut fiyatları şu şekilde belirlendi:

Teminatlar Belli Oldu!

Ziraat Bankasının satışa çıkardığı konutlar için ödenmesi gereken teminat tutarları şu şekilde belirlendi:

Exit mobile version