Ankara ve İstanbul’da berber, kuaför ve güzellik merkezli için karar verildi: Kapalı olacak gün belli oldu!

Ankara’da yaşayan vatandaşları yakından ilgilendiren bir karar alındı. İlde berber ve kuaförlerin kapalı olacağı gün belli oldu. 1 Temmuz’dan itibaren berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin kapalı olacağı günün valilikler tarafından karar verilmesinin ardından Ankara ve İstanbul için gün kararı verildi.

Ülke genelinde berber, kuaför ve güzellik merkezler haftanın 1 günü kapalı olacak. Bu kapalı olacak güne ise illerin valilikleri karar verecek. Başlatılan bu uygulamanın ardından İstanbul ve Ankara’da söz konusu işletmeler pazar günü kapalı olacak. Ticaret Bakanlığı’nın berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulamasının yürürlüğe girmesiyle Ankara ve İstanbul’daki berberler, pazar günleri çalışmama kararı aldı.

1 GÜN KAPALI OLACAK

Bakanlık, sektör paydaşları tarafından iletilen talep ve önerileri değerlendirerek berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olmasına karar vermişti.

Söz konusu uygulama 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girerken valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığı tespit edilen işletmelere, idari yaptırım uygulanacağı duyurulmuştu.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz, İstanbul’da bulunan berberlerin pazar günleri kapalı olacağını söyledi. Akyüz, kararın berberler adına sevindirici olduğunu belirterek “Aslında böyle bir uygulama vardı ancak Bakanlığın konuyla ilgili duyarlı davranmasıyla bu durum yasal zemine oturdu. Esnafımıza yaptığımız anket sonucunda berberlerimizin yüzde 93’ü hafta tatilinin pazar günü olmasını istedi” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version