Ankara’da arabası olanlar: Belediye duyuruda bulundu!

Ankara’da araç sahibi olan ve aktif olarak araba kullanan vatandaşları ilgilendiriyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi yazılı açıklamada bulundu. Buna göre, Çankaya-Mamak (İmrahor) Viyadüğü’nde bakım ve onarım çalışması başlatılacak. Ancak, çalışmalar süresince köprü araç trafiğine kapatılmayacak.

Ankara’da araç sürücüleri trafik ve yol düzenlemeleri hakkındaki gelişmelerden haberdar olmak istiyor. Belediye tarafından yapılan açıklamaya göre, Çankaya-Mamak (İmrahor) Viyadüğü’nde bakım ve onarım çalışması başlatılacak. 2023 yılı Ocak ayında başlatılması planlanan çalışmalar süresince köprü araç trafiğine kapatılmayacak.

Konu ile ilgili olarak Kent Estetiği Daire Başkanı Ahmet Turan Söylemez açıklamada bulundu.

Söylemez açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Köprümüzün de artık bakım zamanı geldi. Biz bunu hem gözlemlerimizden hem de burayı kullanan sürücülerimizin artan şikâyetlerinden takip ediyoruz. Bunun üzerine yaz ayları itibarıyla bu köprüde etüt çalışmalarımıza başladık. Burada bu yapım tekniğiyle uzmanlaşmış uluslararası müşavirler ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nden değerli hocamız Erhan Karaesmen’den faydalandık. Netice itibarıyla gözlemlerimiz doğru çıktı. Şimdi köprüye müdahale edilmesi gereği ortaya çıktı. Hazırlıklarımızı tamamladık, modelleme çalışmalarımızı yaptık ve ne tarz bir müdahalede bulunacağını belirledik. Bahar aylarıyla birlikte bu köprüde çalışmaları tamamlayarak köprünün ömrünü bir 30 yıl daha artırarak değerli hemşehrilerimizin güvenli bir şekilde kullanımına sunmuş olacağız.”

Exit mobile version