EkonomiGündem

Ankara’da ikamet eden herkesi ilgilendiriyor: Karşılığı olmadan 2150 TL verilecek!

Ankara’da ikamet eden herkesi ilgilendiriyor. Yeni bir gelişme yaşandı. İhtiyaç sahibi ailelere yardım yapılıyor. Kış aylarına girilmesiyle doğalgaz kullanımı arttı. Belediyeler, doğalgaz faturaları için harekete geçerek destek sağlıyor. Buna göre, Ankara doğalgaz yardımı kapsamında ihtiyaç sahiplerine destek sağlanacak.

Ankara doğalgaz yardımı başvuru detayları merak ediliyor. Ankara doğalgaz yardımı başvurusu yapmak isteyen vatandaşların belirli şartları taşıması gerekiyor. Bu söz konusu şartlar belirlendi. Eğer yardımdan yararlanmak istiyorsanız aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli.

Devletin belirlediği 3294 sayılı kanun kapsamında bulunan vatandaşlardan olmak,

İhtiyaç sahibi kişiler,

Dar gelirli kişiler

İhtiyaç sahibi kişiler,

65 yaş ve üstü kişiler

Asgari ücretin altında yaşamaya çalışanlar

Aldığı ücret asgari ücret miktarının 1/3 oranında olması

Üzerinize kayıtlı taşınmaz mülkün bulunmaması

Sosyal güvencenizin bulunmaması

Başkent kart sahibi olmanız

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından aranan şartlardan birisidir. Eğer siz de bu şartlardan birisine uyum sağlıyorsanız doğalgaz yardımından fayda sağlayabilirsiniz. Bu konu hakkında merak ettiğiniz her konu başlığını https://baskent153.ankara.bel.tr/Basvuru/1 sitesine giriş yaparak hızlı ve güvenilir bir şekilde öğrenebilirsiniz.

ANKARA DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL SORGULANIR?

Ankara doğalgaz yardımı sorgulama ekranına internet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/ankara-bb-talep-oneri-basvuru sitesine giriş yaparak e devlet üzerinden öğrenebilirsiniz. Bu yardım türüne dâhil olduktan sonra en fazla 1 ay içerisinde yardım ücretini alabileceksiniz. Verilecek olan bu ücret 2022 senesi için 2150 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.

500 TL YARDIM YAPILACAK

Ankara Büyükşehir belediyesi başkanı Mansur Yavaş doğalgaz yardımı yapacağının müjdesini yurttaşları ile paylaştı. Bu yardım kapsamında, 203 bin 626 aileye başkent kartlarına en az 500 Türk Lirası doğalgaz yardımı yapacağını duyurdu. Bu yardımın toplam ücreti ise 2022 senesi için 101 milyon 813 bin Türk Lirası olarak belirlenmiştir.