Ankara’da yaşayan çocuk sahibi vatandaşlar: Mansur Yavaş duyuru yaptı, başvurular başladı, hemen yapın!

Ankara’da yaşayan çocuk sahibi vatandaşları ilgilendiriyor. Belediye Türkiye’de ilk denilerek duyurdu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından yapılan açıklamaya göre, belli yaş grubunda olan çocukların gelişimleri değerlendirilerek, eğitsel destek verilecek.

Ankara’da yaşayan 6-72 ay arasındaki çocuklar için duyuru yapıldı. Buna göre, 6-72 ay arasındaki çocukların gelişimleri değerlendirilerek, eğitsel destek verilecek. Böylece erken çocukluk döneminde fark edilebilen gelişimsel sorunların önlem alınarak iyileştirilmesi amaçlanıyor.

Konu hakkında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş açıklamada bulundu.


Başkan Yavaş açıklamasında, “Türkiye’de bir ilke imza atarak ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarına umut oluyor, gelecek sağlıklı günleri inşa ediyoruz. Hacettepe Üniversitesi iş birliği ile 6-72 ay arasındaki çocukların gelişimlerini takip ederek eğitsel destek vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Başvurular başladı

Tarama hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşlar “https://forms.ankara.bel.tr/gelisimsel-tarama-basvuru” linki üzerinden başvuruda bulanabilecekler. Başvuru formunda veli T.C. kimlik numarası, veli adı soyadı, veli doğum tarihi ve veli telefon numarası gibi bilgiler isteniyor. Formu dolduran vatandaşlara randevu için geri dönüş yapılacağı bildirildi.

Exit mobile version