Gündem

Ankara’dan Diyarbakır ve Tatvan’a masalsı yolculuk: Turistik trenler başlıyor!

Turistik Doğu Ekspresi’nin hayata geçmesiyle, seyahat severler günler önceden biletleri tüketiyordu. Buna ek olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni turistik trenlerin Nisan ayı içerisinde başlayacağını duyurdu.

Ankara’dan Diyarbakır ve Tatvan’a yepyeni iki turistik tren rotası!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, seyahatseverler için müjdeli haberi verdi. Ankara’dan Diyarbakır ve Tatvan’a 19 ve 17 Nisan’da başlayacak turistik tren seferleri, Anadolu’nun tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmek için eşsiz bir fırsat sunuyor.

Ev konforunda seyahat deneyimi

9 yataklı vagon ve yemekli vagondan oluşan turistik trenler, konforlu bir seyahat imkanı sağlıyor. Yolcular, trenin geçtiği güzergah boyunca doğal, tarihi ve kültürel değerleri görme şansı yakalayacak.

Ankara-Diyarbakır turistik treni

19 Nisan Cuma günü Ankara’dan 15.55’te, Diyarbakır’dan ise 21 Nisan Pazar günü 12.00’de hareket edecek.

Malatya’da 3 saat, Diyarbakır-Ankara seferinde ise Yolçatı’da 4 saat ve Kayseri’de 3 saatlik turizm amaçlı duruşlar yapılacak.

Ankara-Tatvan turistik treni

17 Nisan Çarşamba günü Ankara’dan 15.55’te, Tatvan’dan ise 19 Nisan Cuma günü 06.35’te hareket edecek.

Ankara-Tatvan seferinde Elazığ’da 4 saat, Tatvan-Ankara seferinde Palu’da 3 saat, Elazığ’da 4 saat ve Kayseri’de 3 saatlik turizm amaçlı duruşlar yapılacak.

Biletler satışta!

Haziran ayına kadar belirli günlerde karşılıklı hizmet verecek olan turistik trenlerin biletleri satışa sunuldu. Bu eşsiz deneyimi yaşamak için yerinizi şimdiden ayırın!