GündemKamu

Ankarakart, İstanbulkart, İzmirim kart kullanan vatandaşlar dikkat: e-Devlet üzerinden başvuru yapmanız gerekiyor!

Milyonlarca vatandaş İstanbulkart, İzmirim kart, Ankarakart gibi şehirlerine özgü kartları kullanarak toplu taşıma araçlarına biniyorlar. Ancak bazı vatandaşların ücretsiz olarak seyahat etme hakkı bulunuyor. Bu vatandaşlar e-Devlet sistemi üzerinden başvuruda bulunarak şehir içinde ücretsiz olarak seyahat edebilirler.

Birçok kişi Metro, İzban, Eshot, Marmaray, Ego otobüsleri gibi araçları kullanırken, şehirlere özel ulaşım kartlarına para yüklüyorlar. Ancak ülkemizde bazı vatandaşlara ücretsiz seyahat hakkı tanınıyor. Bu vatandaşlar e-Devlet sistemi üzerinden başvuruda bulunarak ücretsiz seyahat edebiliyorlar.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen ücretsiz seyahat kartlarını almak için ise bazı şartların sağlanması gerekiyor.

Kimler ücretsiz seyahat kartı alabilirler?

Şehit yakınları
Vazife malulleri
Ağır engeli olan kişilerin birden fazla olmamak kaydıyla refakatçileri
Gazi ve gazi yakını kişiler
Vatani hizmete bağlı olarak şeref aylığı bağlanan kişiler, eşleri, evli olmayan ve 25 yaşını henüz doldurmamış çocukları, anne ve babaları
%40 ve üstü engeli olan engelli kişiler
Devlet sporcusu unvanını almış kişiler
https://www.turkiye.gov.tr/ashb-ucretsiz-seyahat-karti-on-basvurusu internet adresi üzerinden ücretsiz seyahat kartı almak için başvuru yapabilirsiniz.

Sağlık çalışanları ücretsiz kullanabiliyor

Bu sene 1 Ekim’den itibaren geçerli olmak üzere sağlık çalışanları, Başkentray, Marmaray ve İzban seferlerinden ücretsiz olarak faydalanabiliyorlar.