Gündem

Anket sonuçları dikkat çekti: Türkiye’nin en büyük sorununu hangi lider çözebilir?

Türkiye’nin son dönemlerde en yoğun gündem maddeleri arasında ekonomik sıkıntılar ve enflasyon ile düşen alım gücü konuları yer alıyor. Milyonlarca vatandaş, 2022 yılı ile birlikte gelen zamlardan ve yükselen market fiyatlarından şikayetçi. Ekonomik anlamda görülen sıkıntılarla birlikte Asal Araştırma ve Danışmanlık, 28 ilde bir anket çalışması yaptı. Vatandaşlara “Sizce bugün Türkiye’nin en önemli sorunu nedir?” sorusu soruldu ve bununla birlikte “Türkiye’nin sorunlarını hangi lider çözer?” sorusu da vatandaşa yöneltildi. Anket sonuçlarında en büyük sorunun ekonomi olduğu ifade edilirken, sorunu çözecek olan lider ile ilgili en fazla gelen yanıt ise Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Türkiye’nin En Büyük Sorunu Ne?

Asal Araştırma ve Danışmanlık, 28 il genelinde bir anket çalışması yürüttü ve söz konusu çalışmanın sonuçları ortaya çıktı. Anket çalışmasında vatandaşlara “Sizce bugün Türkiye’nin en önemli sorunu nedir?” sorusu yöneltildi ve ardından “Türkiye’nin sorunlarını hangi lider çözer?” sorusu vatandaşlara soruldu. Araştırmaya katılan vatandaşların %72,1 gibi büyük bir kesimi Türkiye’nin en önemli sorununun ekonomik sıkıntılar olduğu belirtirken, %9,5’i işsizliği, %5,3’ü eğitimi ve %4,5’i de adaleti seçti. Bu soruya yanıt verenlere, sorunları hangi liderin çözebileceği de soruldu.

Bu Sorunları Hangi Lider Çözer?

Araştırmaya katılan ve ilk soruya yanıt veren katılımcıların %26’sı, Recep Tayyip Erdoğan yanıtını verdi. Öte yandan %19’luk kesim CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismini, %7,5’lik kesim İYİ Parti lideri Meral Akşener’in ismini verdi. Öte yandan en fazla ismi belirtilen isimler arasında 4. sırada, şu anda tutuklu bulunan HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş yer alırken, 5. sırada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 6. sırada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 7. sırada da MHP lideri Devlet Bahçeli yer aldı.