Anlaşma imzalandı: Belediye sigarayı bırakan çalışana 1000 TL ödeme yapacak!

Sakarya‘nın Ferizli Belediyesi ile HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şubesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. 2 yıl geçerli olacak anlaşmaya göre personellere yüzde 35-45 arasında zam yapılacak. Ayrıca, sigaraya bırakan belediye personeline 1000 lira teşvik primi verilecek.

2021 yılında belediyeler çalışanların maaşları için toplu iş sözleşmeleri imzalıyorlar. Sakarya’nın Ferizli Belediyesi ile HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şubesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. 2 yıllık yapılan anlaşmaya göre, belediye çalışanlarına da sigarayı bırakmaları halinde bin TL ikramiye ödemesi yapılacak. Eğer çalışan sigarayı bıraktıktan sonra geri başlarsa, belediye tarafından ödenen miktar 2 katı ile geri alınacak.

Aniden gelişen bir durum oldu

Çalışanları ilgilendiren anlaşma hakkında açıklamada bulunan Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, “İş sözleşmesinde görüşmelerimiz devam ediyordu. Son görüşmelerde mola esnasında, ‘bir sigara’ teklif edildi. Biz de bu teklifi yapan, sigara içen arkadaşlarımıza ‘Allah kurtarsın.’ dedik. Daha sonra da sigara bırakmaya teşvik etmek amacıyla sendikal çalışmamıza madde eklemeye karar verdik sendikacı arkadaşlarımızla. Aniden gelişen bir durum oldu. Böylece bu durum sözleşmenin içerisinde yer aldı. Sigarayı bırakan belediye personelimize 1000 lira teşvik primi vereceğiz.” İfadelerini kullandı.

Sigarayı bıraktıktan sonra yeniden başlayanlar için de konuşan Gündoğdu, “Arkadaşlarımızdan olumlu dönüşler aldık, bırakmayı düşünen birkaç arkadaşımız oldu. Bırakırlar inşallah. Yeter ki sağlıklı yaşama katkıda bulunalım. 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü’ne kadar da arkadaşlarımıza sigarayı bıraktırmış oluruz inşallah. Sigarayı bıraktığını beyan eden arkadaşımıza anında 1000 lira ödeme yapacağız. Bıraktıktan sonra tekrar sigaraya başlarlarsa ceza olarak iki katı geri alacağız. Arkadaşlarımıza uyarımızı yapmış bulunuyoruz. Konunun takibi ise güven esaslı olacak.” Açıklamasında bulundu.

Exit mobile version