Gündem

Anne adaylarını üzecek haber! Tanesi 100 liradan satılıyor

Özellikle anne adayları için satışa sunulan yeşil erik, yüksek fiyatıyla dikkat çekiyor. Tanesi 100 lira olan yeşil erikler, ortalama 50 gram ağırlığındaki 3 adetlik paketiyle 300 liradan satılıyor. Özellikle kış aylarında anne adaylarının tercih ettiği yeşil eriğin mevsim dışında olması nedeniyle soğuk hava depolarında sınırlı stoklarla bulunduğu belirtiliyor.

Antalya’nın Konyaaltı ilçesindeki bir manavda, yeşil eriklerin tanesi 100 lira, ortalama 50 gram gelen 3 adetlik paketi ise 300 lira olarak fiyatlandırılmış. Manav, yeşil eriğin kilogram fiyatının yaklaşık olarak 3 gram altın fiyatına denk geldiğini ifade ediyor.

Ürün zor bulunuyor

Manav Osman Bayık, yeşil eriğin tezgahındaki en değerli ürün olduğunu belirtirken, özellikle baba adaylarının sık sık bu meyveyi satın aldığını söylüyor. Kasım’dan ocak ayına kadar geçen süreçte yeşil erik fiyatlarının sürekli arttığını ve ürünün zor bulunduğunu dile getiren Bayık, müşterilerin genellikle tane hesabıyla alım yaptıklarını belirtiyor.

Yeşil eriğin fiyatının yüksek olduğunu düşünen bazı müşteriler ise altın almanın daha mantıklı olabileceğini ifade ediyor. Ancak, hamile olanlar için talebin yüksek olduğunu ve günde 15-20 kişinin yeşil erik satın aldığını söyleyen komisyoncu Bünyamin Gengertepe, ürünü müşterileri için bulundurduklarını vurguluyor.

Hasat Şubat sonu başlıyor

Yeşil erik, her yıl şubat sonlarına doğru Mersin ve Antalya’da başlayan hasadıyla mayıs ayı sonuna kadar tüketiciye sunuluyor. Ancak, soğuk hava depolarında bekletilerek ihtiyaca cevap vermesi için yıl içerisinde satışa sunuluyor.