Anneler için harekete geçildi: 5 Ay boyunca evlere bu paketler dağıtılacak!

Türkiye’de yaşayan anne adaylarını ilgilendiriyor. Yapılan yazılı açıklama ile anneler için harekete geçildiği bildirildi. Söz konusu uygulamada anne adayı için  “Gebe Beslenme Paketi” dağıtılacağı ifade edildi. Hamile kadınların evlerine 5 ay boyunca sağlıklı gıda paketi dağıtılacak.

İzmir’de anne adayları için belediye harekete geçti. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, İzmir95 projesiyle artık anne adaylarına “Gebe Beslenme Paketi” dağıtılacak.

5 Ay boyunca dağıtım yapılacak


Belediyenin açıklamasına göre, hamilelerin 4’üncü ayından başlayarak 9’uncu ayın sonuna kadar 5 ay boyunca sağlıklı gıda paketi dağıtılacak.

Paketlerin içeriği açıklandı

Eşrefpaşa Hastanesi Gebelik Okulu Sağlık Birimi’nin belirlediği gıdalarla oluşturulan Gebe Beslenme Paketi’nde toplam 6’şar kilo bulgur ve mercimek, 3 kilo kuru siyah üzüm, 15 litre süt, 6 kilo zeytin, 2 litre zeytinyağı, 3’er kilo kuru kayısı ve ceviz bulunuyor. Ayrıca projeden yararlanan her anne adayı İzmir95 projesinin atölye ve seminerlerine de dâhil olabiliyor. Gebe Beslenme Paketi ve 0-12 Ay Ev Ziyareti Temelli Ebeveyn Rehberliği Programı’na ait detaylara ise 293 96 88 numaralı telefondan ulaşılarak ön talep oluşturulabilir.

Exit mobile version