Teknoloji

Apple kullananlar için siber saldırı tehdidi geldi: Bu güncellemeyi almanız şart, aksi takdirde fotoğraflar ve notlarınız çalınabilir!

7 Eylül 2022 tarihinde bir süredir beklenen iPhone 14 ile birlikte iPad ve AirPod’ların yeni sürümünü piyasaya sürmeye hazırlanan Apple’dan kullanıcılarını endişelendiren bir açıklama geldi. Özellikle bazı modellerini kullanan mobil telefon kullanıcılarını uyaran Apple, birçok eski model cihazı için ‘acil durum güncellemesi’ adı altında yayınladığı güncellemesinin nedenini anlattı. Özellikle kullanıcılarının fotoğraf ve notlarına ilişkin saldırı uyarısında bulunan Apple, son güncellemesinin muhakkak indirilmesi gerektiğini bildirdi.

APPLE GÜNCELLEME İLE BİRLİKTE KÖTÜ AMAÇLI WEB SİTELERİNE İŞARET EDEN AÇIKLAMADA BULUNDU

Dünyanın en çok tercih edilen mobil telefon markalarından biri olan Apple, şimdiye dek yayınladığı pek çok güncelleme ile telefon özelliklerini geliştirmeyi ve güvenlik duvarını artırmayı amaçlamıştı. Ancak, geçtiğimiz gün yeni bir güncelleme yayınlayan Apple, bu kez özellikle eski modellerini kullanan kullanıcılarına yönelik bir güncelleme geliştirdiğini duyurdu. Bir kullanıcının zararlı bir web sitesine girmesi durumunda verilerinin tehlikeye girebileceğini belirten Apple, yayınladığı iOS 12.5.6 güncellemesine ilişkin; “Kötü amaçlarla oluşturulmuş web içeriğinin işlenmesi rastgele kod yürütülmesine neden olabilir” diyerek, bazı modelleri kullanan kullanıcılarını mutlaka güncellemeyi yüklemesi konusunda uyardı.

APPLE, İOS 12.5.6 GÜNCELLEMESİNİ ALMASI GEREKEN MODELLERİ AÇIKLADI

Yaptığı açıklama sonrasında siber saldırı tehdidini akıllara getiren Apple, yayınladığı güvenlik güncellemesi olan 12.5.6 güncellemesini sadece bazı modelleri için yayınladı. Bu modeller kapsamına; iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad mini 2, iPad mini 3 ve 6. nesil iPod Touch ürünlerini alan Apple, özellikle bu ürünleri kullanan kişilerin güncellemeyi muhakkak alması gerektiğini belirtti. Güncellemenin siber saldırılara karşı güvenlik duvarını geliştirmede etkili olacağını duyuran Apple, aynı zamanda kullanıcılarını dikkatli bir şekilde web sitesi dolanımı için de uyardı.