Ara Tatil için Yurt içi Gezi Rotaları

Ara tatil için geri sayım başladı diyebiliriz. Takvimlerimizin kasım ayını göstermesi ile birlikte MEB tarafından bu sene uygulamaya alınan ara tatil uygulamasının velileri heyecanlandırdığını söyleyebiliriz. 14 -18 Kasım 2022 tarihleri arasında uygulanacak olan ara tatil velilere çocukları ile birlikte seyahat çıkmaları için harika bir fırsat sunuyor. Bizlere sunulan bu tatil fırsatını en iyi şekilde değerlendirebilmeniz için NeredenNereye.com ailesi olarak siz sevgili ziyaretçilerimiz için ara tatilde seyahat edebileceğiniz 5 harika yurtiçi rotasını sizler için listeledik.

İstanbul

Çeşitli platformlarda ülke içi tatil seçeneklerinden bahsedildiğinde sıklıkla İstanbul’un liste dışında tutulduğunu görebilirsiniz. Şüphesiz bunun en büyük nedeni 20 milyona yaklaşan nüfusu ile şehrin ülke nüfusunun neredeyse 5’te 1’ine ev sahipliği yapıyor olmasından kaynaklanıyor. Ancak 14 -18 Kasım 2022 tarihleri arasında düzenlenen ara tatil bütün ülkeyi kapsıyor. Ülkemizin farklı köşelerinden de İstanbul’a gelmek isteyen çok sayıda kişinin olması muhtemel.
İstanbul, medeniyet tarihinin başlangıcından bu yana dünyanın en önemli merkezlerinden biri konumunda olan bir şehir. Bu nedenle her yıl dünyanın farklı köşelerinde binlerce hatta milyonlarca turiste kapılarını açıyor. Eşsiz doğa harikaları, imparatorluklardan günümüze miras kalan sayısız tarihi ve kültürel eseri ile mutlaka görülmesi gereken bir kent. Tüm bu özellikleri ile nedeniyle 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti olan şehir, öylesine çok gezilecek yere ev sahipliği yapıyor ki tam anlamı ile keşfedebilmek için oldukça uzun bir zaman ayırmanız gerekebilir. 4 günlük bu tatil fırsatı, ailenizle birlikte İstanbul’un enfes güzelliklerini keşfetmek için harika bir fırsat olabilir.

İstanbul içerisinde Süleymaniye Camii, Sultanahmet Camii, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Kapalı Çarşı, Mısır Çarşısı gibi saymakla bitiremeyeceğiniz kadar çok turizm alanı bulunuyor. Son derece kalabalık olan bu şehir içerisinde ülkenin her köşesine ait yöresel lezzetleri de çeşitli restoranlarda deneyimlemeniz mümkün. Türkiye’nin en her yerinden uygun İstanbul otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden satın alabilirsiniz.

Kapadokya

Türkiye’nin önemli turizm noktaları ile ilgili bir liste okuduğunuzda bu liste içerisinde kaçınılmaz olarak gördüğünüz noktalardan biri de Kapadokya’dır. Bu haksız olarak yaşanılan bir olgu da değil. Binlerce yıllık coğrafi oluşumları ile Kapadokya’nın dünyada bir eşi daha yok diyebiliriz. Bu nedenle olsa gerek ki, her yıl dünyanın en ücra köşelerinden gelenler de dâhil olmak üzere sayısız turiste kapılarını açıyor. Göreme, Ürgüp, Avanos, Uçhisar, Ortahisar gibi başlıca bölümleri ile Kapadokya ülkemizin mutlaka görülmesi gereken alanlarından bir tanesi. Yılın her mevsimi ziyarete uygun olan bu bölge karasal iklim etkisi altında bulunuyor. Bu nedenle düşük hava sıcaklıkları ile arası iyi olmayanlar için yılın bu döneminde zorlayıcı soğuklara ev sahipliği yapabileceğini de belirtmek gerek. Tarihin gizemli dönemlerine yolculuk yapmanız için harika bir fırsat sunan Kapadokya’yı yakından görmek için Türkiye’nin her yerinden en uygun Kapadokya otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden satın alabilirsiniz.

Bursa

Bursa, Türkiye’nin yeşili ve modern yapılanmayı harika şekilde ziyaretçilerine sunan nadir şehirlerinden biri olarak anılıyor. Bu topraklarda hüküm süren en büyük medeniyetlerden biri olan Osmanlı İmparatorluğu’na da bir dönem için en sahipliği yapan kent, bu özelliği nedeniyle de günümüzde çok sayıda tarihi eser barındırıyor. Kısaca modern yapılanmanın yanı sıra doğal güzellikleri ve tarihi noktaları barındıran kent içerisinde yok yok diyebiliriz.
Bursa ziyaretçilerinin görmesi tavsiye edilen noktalardan biri de tarihi Koza Han. Osmanlı döneminden günümüze miras kalan bu han günümüzde yerel halk ile kaynaşmanız ve şehrin tarihine kısa bir bakış atmanız için harika bir nokta. Bursa ziyaretiniz sırasında son derece ilgi çekici olan Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi gibi alanlar da bulunuyor. Bursa çok sayıda gezilecek yere ev sahipliği yaptığı için bu ara tatil keşif yapmanız için harika bir fırsat sunabilir. Türkiye’nin her yerinden en uygun Bursa otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden çevrimiçi olarak satın alabilirsiniz.

Trabzon

Şehzadeler şehri olarak bilinen Trabzon, Türkiye’de yeşilin her tonunu doğal ortamında görebileceğiniz en nadide kentlerimizden biri. Karadeniz, uçsuz ormanlık alanları ve her mevsim yeşil bitki örtüsü ile hepimiz tarafından biliniyor ve seviliyor. Elbette bir Karadeniz gezisi söz konusu olduğunda bölgenin en sembolik kentlerinden biri olan Trabzon’dan bahsetmezsek olmaz.
Göz alabildiğince uzanan yeşil alanları ile dünyaca ünlü olan ve farklı ülkelerden gelen turistlere kapılarını açan şehrin en ikonik yapılarının başında hiç şüphesiz Sümela Manastırı geliyor. Hem konumu hem de eşsiz mimari yapısı ile dikkat çeken bu yapı, Trabzon ziyaretçilerinin mutlaka görmesi gereken noktalardan biri. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Sümela Manastırı’nın yanı sıra şehirde gezilecek çok sayıda mekân bulunduğu için ara tatili aileniz ile birlikte Trabzon’u keşfetmek için bir fırsat olarak değerlendirebilirsiniz. Türkiye’nin her yerinden en uygun Trabzon otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden satın almanız mümkün.

Antalya

Turizm denildiğinde herkesin aklına ilk sıralarda gelen Antalya şüphesiz sıcak yaz ayları ile bağdaşmış bir kent. Ancak, ülkemizde turizmin başkenti olarak kabul edilen bu şehir sayısız doğal ve tarihi güzelliği ile yılın her mevsiminde ziyaret uygun. Hava sıcaklıklarının da ülkenin geri kalanına oranla bu mevsimde dahi ortalamanın üstünde olduğunu belirtmek gerek.
Yeryüzünün cennet noktalarından biri olarak tanımlanan bu kent içerisinde başta Manavgat Şelalesi olmak üzere sayısız doğa harikası bulunuyor. Bu nedenle ki, yılın her mevsiminde dünyanın farklı köşelerinden kenti ziyaret gelen turistler ile karşılaşmak mümkün. Ülkemizin en önemli turizm noktası olan bu kentini ara tatilde aileniz ile birlikte rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz. Türkiye’nin her yerinden en uygun Antalya otobüs biletlerini NeredenNereye.com üzerinden satın alabilirsiniz.

NeredenNereye.com ile Türkiye’nin her yerine otobüs bileti bulabilirsiniz. En uygun fiyat ve sefer seçenekleri ile yüzlerce otobüs firması ile ara tatilde gitmek istediğiniz yere sorunsuzca ulaşın.

Exit mobile version